Hoppa till innehåll

Apples nya Airpods Pro är ett stort kliv i rätt riktning

Partner

Den andra generationens Airpods Pro är ute, men vad är egentligen annorlunda sedan sist? Vi guidar dig till alla nyheterna hos Apples ganska dyra, trådlösa hörlurar.

 

Det ska sägas direkt att ljudet når en helt ny nivå hos andra generationens Apple Airpods Pro. Vid samtal är det hög kvalitet i samtalsljud för båda parter och det finns en nyans i talet som är långt mycket bättre än vad många andra headset ger idag. 

För musik utmärker sig Apples rumsliga ljud och möjligheten att skräddarsy det. Ljudet är utmärkt direkt ur förpackningen, redan utan några justeringar. Det går dock att förbättra upplevelsen ytterligare med hjälp av Truedepth-kameran på framsidan av telefonen som skannar av dina öron. Det går snabbt och enkelt och ljudet blir märkbart klarare och med mer dynamik. Lyssningsupplevelsen är totalt sett bra, men utan att tillhöra det absoluta toppskiktet.

Även brusreduceringen är mycket effektiv och du får en tydlig dämpning av höga och störande ljud när du vill komma in i din egen bubbla och slippa omgivningen i form av till exempel tunnelbanan, bussen, flygplatsen, kontorslandskapet eller de där ungarna som lever rövare.

En av nyheterna är att Apple placerat volymkontroller på lurarnas pinne som kompletterar touchkontrollerna. Du kan nu även ändra volym utan att ta fram telefonen och det fungerar riktigt bra tack vare att passformen är utmärkt och hörlurarna sluter tätt. Det finns ingen risk att du petar ut hörlurarna när du vill ändra volym, eller använda touchkontrollerna för att byta låt.

Även etuiet har fått förfinade detaljer, som en liten högtalare som med ett ljud bekräftar när lurarna laddas. När du söker efter lurarna med Apples Hitta-app kommer även högtalaren väl till pass. Varje lur samt etuiet kan då ge ifrån sig ljud för att du ska hitta dem. 

Batteritiden är förbättrad jämfört med tidigare generations Airpods Pro och laddningsmässigt är en nyhet att du även kan ladda etuiet via en Apple Watch-laddare. Förutom via sladd, en vanlig trådlös laddare eller Magsafe. 

Har du Iphone är Airpods Pro (2:a generationen) sammanfattningsvis ett väldigt bra val, även om priset på cirka 3 300 kronor kanske är lite i det dyraste slaget.

Den här artikeln publiceras i samarbete med Thingz.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.