Hoppa till innehåll

Internet delas igen: Är den här Louis Vuitton-skon svart eller vit?

Louis Vuitton-skor
Lukas Nordén

Ja, vilken färg har skon egentligen?

Då var det dags igen. Den årliga optiska illusionen är här för att splittra internet som aldrig förr. Vi alla minns den blåa och svarta klänningen som en stor mängd människor uppfattade som vit och guld, och ljudklippet som för vissa var ett tydligt ”Yanny”, medan andra hörde en helt annan betoning i ordet ”Laurel”. Nu är det färgen på ett par Louis Vuitton-skor som skapar förvirring och diskussioner på internet.

Här är ursprungsbilden som en användare postade på Twitter nyligen. Nå, ser du ett par vita eller svarta skor? Majoriteten av internetanvändare tycker sig se att skorna är svarta, medan resten påstår att de är vita. Samma Twitterkonto som publicerade bilden skapade sedan en röstning som 908 personer deltog i – där 56,2 procent ser skorna som svarta, medan 43,8 procent ser skorna som vita.

LÄS OCKSÅ: Yanny eller Laurel, Adidasjackan och 5 andra virala fenomen som delat internet

Frågan som alla tillslut ställer är: Finns det ens ett rätt svar? Inte än, men efter en veckas betänketid går åsikterna fortfarande isär och envisa användare menar att det trots allt är just ett par vita skor som gömmer sig i mörkret. De menar att den vita färgen tydligt visar sig om man drar upp ljusstyrkan till max på sin enhet. Louis Vuitton-märkena ska enligt användarna lysa i mörkret.

Nu återstår frågan: Vad ser DU? Är Louis Vuitton-dojan vit eller svart? Diskutera i valfritt kommentarsfält.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.