Hoppa till innehåll

Är det värt det? #1: Egenkärnat smör

Bilden är borttagen

Jag har varit på få finkrogar det senaste året där man inte fått en klick hemkärnat smör utkletat på en stenbumling till brödet. Det enda ställe jag kan minnas som inte gjort exakt så är Restaurang Jonas – där de gjorde tvärtom och placerade brödet på stenen istället. Tokfransar. På Frantzén/Lindeberg tog de hela den där … Continued

Jag har varit på få finkrogar det senaste året där man inte fått en klick hemkärnat smör utkletat på en stenbumling till brödet. Det enda ställe jag kan minnas som inte gjort exakt så är Restaurang Jonas – där de gjorde tvärtom och placerade brödet på stenen istället. Tokfransar. På Frantzén/Lindeberg tog de hela den där smörgrejen ytterligare ett steg längre och kärnade smöret mitt framför våra ögon. Kocken Daniel Lindeberg höll i en liten burk som han förde en liten pinne in och ut i supersnabbt *fniss* medan han smått andfådd förklarade att det var superlätt att göra sitt eget smör och att han tyckte alla borde testa.

Så som första del i min Är det värt det?-serie tänkte jag göra just det: kärna mitt eget smör. Resultatet publiceras imorgon.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.