Hoppa till innehåll

Årets glögg från Norrbottens Destilleri är här

Jonas Strandberg

Efter flera utmärkta ginsorter riktar nu Norbottens Destilleri strålkastarna mot glöggen. Det är en kryddning med lite sting som gör comeback från förra säsongen.

Norrbottens Destilleri är ett namn som man kanske allra främst förknippar med gin. Sedan några år tillbaka produceras dock bland annat akvavit, vodka och, passande nog för säsongen, glögg. Den 18 oktober släpps förra årets glöggsmak Seaberry återigen på Systembolaget. 

”I år har vi valt att återlansera förra julens fullträff med havtorn och jalapeño i en något större upplaga då efterfrågan blev enorm. Målet med glöggen är att flytta gränserna för kryddning och smak samtidigt som upplevelsen ändå känns välbekant,” säger Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Glöggen är ursprungligen skapad för att drickas kall men fungerar lika bra varm och i cocktails. Precis som samtliga drycker från Norrbottens Destilleri tillverkas Seaberry enbart på ekologiska naturliga råvaror.

Seaberry kommer i en flaska om 700 ml och kostar 299 kronor. Alkoholhalten är 15 procent och artikelnumret 51566. Första försäljningsdag är 18 oktober.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.