Flipp eller flopp? Så tycker kritikerna som har sett ”Avatar: The Way of Water”

Avatar: The Way of Water

Natten mot onsdag 14/12 har den hett efterlängtade uppföljaren till James Camerons visuellt bedårande filmspektaktel Avatar premiär. Men redan nu har kritikerna börjat twittra ut korta omdömen.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-12-07 17:12  |  Lästid: 2 minuter

De första omdömena för Avatar: The Way of Water har dykt upp online. Decembers, ja till och med årets, mest efterlängtade biofilm går upp på svenska biografer klockan 00.01 natten mot onsdag 14/12. Recensionembargot för James Camerons vansinnigt efterlängtade uppföljare till Avatar, den mest inkomstbringande biofilmen i historien, släpps inte förrän nästa tisdag.

Men redan nu har filmkritiker som fått se filmen i förhand delat med sig av korta intryck på sociala medier. Generellt brukar dessa intryck vara av övervägande positiv karaktär, så man får ta det hela med en viss nypa salt.

Överlag är de som twittrat ut sina intryck väldigt nöjda med den visuella presentationen. Cameron verkar än en gång ha lyckats måla upp en spektakulär och fantasieggande värld och filmen verkar, av de omdömen den fått hittills, göra sig alldeles utmärkt i 3D.

På minuskontot tycker vissa att den lider av något svag story, för många karaktärer och att filmen med sina 3 timmar och 12 minuter är på tok för lång. Just storyn var väl, om vi ska vara ärliga, inte den första Avatar-filmen absoluta styrka heller.

Nedan följer ett axplock av vad folk har twittrat om Avatar: The Way of Water hittills.

James Camerons regissörspolare Guillermo del Toro tycker att nya Avatar är en riktig ”FILM-FILM”.

People Magazine-journalisten Kara Werner tycker att filmen ”levererar med fantastiska nya karaktärer och visuella effekter” men anmärker samtidigt på den allt för långa speltiden.

”Bättre och mer komplex story än i den första. 3D när det är som bäst.”

Gillade, men älskade den inte.

The Guardians filmkritiker stämmer inte in i hyllningskören.

Sveriges största filmsajt Moviezine delar ut en del ros.

... Och del ris.

Cafés egen högst spekulativa gissning är att den nya Avatar-filmen kommer att landa på ett snittbetyg på fyra (svaga) plus.

Avatar: The Way of Water har svensk biopremiär onsdag 14/12.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-07 17:14