Hoppa till innehåll

Bang & Olufsens nya Beoplay EX är en dröm för designfantasten

Bang & Olufsen Beoplay EX.
Redaktionen

Nyligen släppte de danska designmästarna ett monster till ljudlimpa. Nu är de tillbaka med nya in ear-hörlurar i Beoplay-serien som inte kommer att göra dig besviken.

Design är viktigt för Bang & Olufsen, och de tummar inte på den när de gör true wireless-hörlurar. Utöver den tjusiga och fläckfria designen får de nya in ear-hörlurarna Beoplay EX stort plus för samtalsljudet. På minussidan hamnar det höga priset och brusreduceringen.

Du köper inte Bang & Olufsen-prylar för ljudets skull utan för designen. Men det betyder inte att ljudet är dåligt. Trots att Beoplay EX är små har Bang & Olufsen satt sin prägel på hörlurarna, och etuiet som är elegant formgivet men förhållandevis stort. Undersidan är gummerad för att kunna ligga bra på trådlösa laddare och själva hörlurarna har detaljer av glas och aluminium, men är i stort gjorda av plast. 

Hörlurarna har stöd för aptX Adaptive för mer högupplöst ljud. Och visst, det låter bra, men du kanske inte blir golvad. Headsetet klarar däremot av även låtar som kräver mer i ljudväg.

Beoplay EX har bra ljud, utan att vara för den delen vara bäst i klassen. Även samtalsljudet imponerar – men inte den aktiva brusreduceringen som bara lyckas ta bort lite av omgivningens buller.

Frågan du egentligen behöver ställa dig är om du tycker Bang & Olufsen Beoplay EX är så pass snygga att de är värda pengarna. Det finns in ear-lurar i samma priskategori som låter bättre, men få når upp till samma snygga yttre som Beoplay EX.

Beoplay EX kostar 4 200 kronor och kan köpas via Bang & Olufsens hemsida.

Den här artikeln publiceras i samarbete med Thingz.se.

LÄS OCKSÅ: Bang & Olufsens nya ljudlimpa är ett avlångt ljudmonster som gör sitt bästa för att ta kål på omgivningen

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.