Hoppa till innehåll

Bang & Olufsens nya ljudlimpa är ett avlångt ljudmonster som gör sitt bästa för att ta kål på omgivningen

Beosound Theatre
Tom Cehlin Magnusson

Streama så trumhinnorna spricker med Beosound Theatre.

Ibland måste man visa vem som bestämmer. Något liknande verkar ha varit tankegången när Bang & Olufsen arbetade med att ta fram Beosound Theatre – ett avlångt ljudmonster som kommer göra sitt bästa för att ta kål på det mesta i sin omgivning. Ambitionen har varit att skapa världens kraftigaste soundbar, ljudlimpa även kallad.

Resultatet är något som den less is more-kritiske Yngwie Malmsteen hade nickat gillande åt: Man har tryckt in tolv stycken högtalare, inklusive två bashögtalare, samt en förstärkarenhet på 800 watt i en och samma pryl. Sammanlagt kan den våghalsige hyresgästen kräma ur 112 decibel ur sin ljudlimpa.

Det är, om vi har förstått saken rätt, i samma ljudmässiga territorium som man blir bötfälld för om man skulle arrangera en konsert på Ullevi. Men det skulle naturligtvis inte vara Bang & Olufsen om inte fokus också låg på själva designen.

Tanken är att högtalaren ska se ut som om den flyter fram fritt i luften likt en segelbåt (en segelbåt med förmågan att flyta fram fritt i luften, då). Fronten i massiv ek är tillverkad i Danmark och kläms på plats i stället för att limmas, vilket också gör att den enkelt kan tas loss eller bytas ut. Man ska nämligen kunna använda Bang & Olufsens produkter för evigt. Man har tagit fram den egna mjukvaruplattformen Mozart som gör att man kan använda sin ljudlimpa tillsammans med företagets produkter från så långt bak som 1986.

Pris från 68 900 kr, paket tillsammans med tv från 113 500 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.