Annons

Barnstjärnan från Stranger Things har hunnit med mer än de flesta 30-åringar

Huvudrollen både i årets mest hypade tv-serie och höstens största film – det har 14-åriga Stranger Things-skådisen Finn Wolfhard redan hunnit med. Han spelar också i ett band och tog nyligen ett viktigt karriärbeslut.

Marlon Appelgren
Barnstjärnan från Stranger Things har hunnit med mer än de flesta 30-åringar

De flesta 14-åringar känner sig nog rätt nöjda med att klara matteproven i skolan och hinner man något mer är det bara bonuspoäng. Stranger Things-skådisen Finn Wolfhard är 14 år och praktexemplet på framgång i tidig ålder, och då inte den typ som riskerar att sluta i ett missbrukande Lindsay Lohan-tillstånd. Samtidigt som han medverkat i Hollywoods största film och tv-serie i höst går han kvar i skolan och verkar ha en mogen och jordnära inställning. Här är barnstjärnans stora karriärsteg – bara under det senaste året.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Huvudroll i årets mest omtalade tv-serie
Finn Wolfhard fick sitt stora genombrott i den superhyllade tv-serien Stranger Things som handlar om en pojkes mystiska försvinnande i en liten stad. Där spelar han karaktären Mike Wheeler som befinner sig mitt i 80-talets tydligt gestaltade vintageperiod, något som Finn Wolfhard själv länge varit intresserad av.

– Idag är alla så fastklistrade vid sina telefoner och det är en del av vår kultur, men på 80-talet var det inte så. Det var en mer äventyrlig tid, berättar han för Vice.

Stranger Things var förra årets största seriesnackis och det råder ingen tvivel om att säsong 2 som släpptes förra veckan blir detsamma.

 

Spelade ett av barnen i höstens storfilm ”Det”

Tidigare i höst spelade han också den betydelsefulla rollen som ett av barnen i den tokhyllade skräckfilmen Det. Filmatiseringen av Stephen King-romanen blev, även den, en supersuccé och toppade biolistorna i flera veckor. I en intervju med GQ svarar barnstjärnan på hur det känns att filmen blivit en av världens största skräckfilmer någonsin.

– Riktigt, riktigt galet! Jag kunde aldrig föreställa mig att den skulle bli så framgångsrik, men jag är superstolt över det, berättar Finn.

 

Sjunger och spelar gitarr i band

Som om det inte vore nog med en skådespelarkarriär är den 14-åriga filmstjärnan också aktiv som sångare och gitarrist i bandet Calpurnia. Här verkar det inte vara någon dagisverksamhet heller. I klippet nedan gör Finn en cover på Twin Peaks-låten Wanted You som hyllades av många, bland annat bandet själva som berömde honom på sin Twitter. Finn har länge haft ett stort intresse för musik och i en intervju med Vice berättar skådespelaren att hans stora favoritband bland annat är Beatles och Phoenix.

https://twitter.com/TwinPeaksDudes/status/878748756707090433

Sparkade övergreppsanklagad agent

Under #metoo-upproret valde barnstjärnan att avsluta sitt samarbete med Hollywoodagenten Tyler Grasham. Detta efter att flera anklagelser om sexövergrepp hade riktats mot agenten.

Visst har det alltid funnits barnstjärnor, men dagens 14-åringar verkar på flera håll ha en exceptionell strävan i att ta sig fram. Kanske börjar man tidigare förstå att världen är större än skolgården och kvarteret man bor i. Och kanske borde vi som är i 20-30 årsåldern inse att allt vi gjorde som yngre kommer göras hundra gånger bättre av dagens 14-åringar. Vi borde vänja oss med saker som att Marcus och Martinus säljer ut arenor, gör platina-album och att Finn Wolfhard är coolare än oss. Det är trots allt en utveckling som verkar positiv vare sig vi tycker om att bli utklassade av barn eller inte.

Annons

Dela (14)
Tweeta

Annons


Laddar