Hoppa till innehåll

Basketlegenden Lebron James gör sig redo att spela med sin son nästa säsong

Björn Carlsson

Natten till torsdag stod det klart att Lebron James äldsta son Bronny avslutar sin collegekarriär och tar steget in i NBA genom det här årets draft.

Lebron James Jr som han egentligen heter spås en lysande framtid och är en av de mer eftertraktade unga spelare som är på väg upp i basketens finrum. Han har velat undvika fördelarna som kommer av att vara son till en av världens två bästa spelare genom tiderna och således kallat sig Bronny James istället. Det om något är en rejäl dribbling och i dagsläget finns det knappt någon basketintresserad som känner till deras släktskap. Förutom alla i hela världen då givetvis.

Nittonåringen som föddes två år in på sin pappas proffskarriär har nu ryktats till Los Angeles Lakers eftersom samma pappa har ett kontrakt med dem som sträcker sig över nästa säsong. Det skulle betyda att far och son hade fått chansen att spela i samma lag under Bronnys debutsäsong, något som båda två har hintat om att de har ett intresse av. Även om Lebron försökt tona ner betydelsen av det på senare tid och tryckt på att Bronny själv måste bestämma vart hans karriär ska ta vägen så fascinerar tanken en hel basketvärld och i och med nattens beslut är möjligheten faktiskt en realitet

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.