Hoppa till innehåll

Emoji-tuta på bilen och iPad-lekpark för barn – här är 7 bästa aprilskämten 2017

Joel Linde

Går du och hoppas på en emoji-tuta i din nästa bil, eller tror du att Glenn Hysén ska ersätta Poseidon-statyn i Göteborg? Då är vi ledsna över att behöva berätta för dig att någon med dig har skämtat aprilo!

Trots att det sker varje år är det ändå många av oss som blir rejält lurade den 1 april. Och även om vi inte blir det så är vissa skämt faktiskt riktigt roliga.

Här är några av 2017 års bästa aprilskämt.

1. Lekhörna blir mobilspelhörna på Ikea

Få ämnen engagerar folk i västvärlden lika mycket som barn och deras förhållande till mobiler och sociala medier. Det tog Ikea i Singapore fasta på när de presenterade ”nyheten” att deras lekhörna skulle göras om.

”Våra studier av barns lekvanor visar att barn i dag föredrar pekplattor framför fysisk aktivitet. Så vi ersätter därför den magiska skogen med en fristad med sittplatser med pekplattor – för att återskapa sättet dina barn leker,” skriver de i uppdateringen på Facebook. Folk blev inte jätteglada.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/IKEASingapore/posts/1299562020120533″]

En person skrev att hon kände sig väldigt besviken eftersom barn redan får tillräckligt med skärmtid – då gjorde Ikea det hela ännu roligare genom att säga att barnen bland annat får lära sig att sätta ihop Ikeamöblerna på sina plattor. Det är värt att läsa vidare i kommentarerna, någon på Ikea i Singapore måste ha haft en fantastisk lördag!

2. Emoji-tutan

ALLT ska emojifieras nu för tiden, vilket gjorde den här reklamen från Honda extra rolig. (Är det bara jag som skulle älska den här funktionen?)

https://www.youtube.com/watch?v=B1qmmf6cYow

3. Glenn Hysén blir 10 meter hög staty

Göteborgs egen fotbollslegendar Glenn Hysén är visserligen populär – men kanske inte tillräckligt populär för att resa en tio meter hög bronsstaty av honom på Götaplatsen. Statyn skulle dessutom ersätta den nuvarande diton av Poseidon.

Foto: Unibet
Foto: goteborgnonstop.se

4. Parkour matleverans

Parkour är populärt. Hemleverans av mat är populärt. Parkour-hemleverans av mat… kanske inte lika populärt.

Introducing Delivery X. Experience food delivery without limits and see what delivery is like without rules & roads. https://t.co/0JDVNMZGb1 pic.twitter.com/Mf24YhPgTN

— Seamless (@Seamless) 1 april 2017

5. Katapultsängen

Här är nyheten som väckte skräckblandad förtjusning hos alla morgontrötta – katapultsängen som bokstavligt talat får dig stiga ”upp och hoppa” direkt. Du får åtminstone välja själv var du vill landa!

6. Porrsajtens meddelande till användarna

Det sista någon som ser på porr på datorn vill är förmodligen att dela med sig av vad man gör till alla man känner. Den rädslan tog en porrsajt vara på och lurade användarna att videorna de tittade på automatiskt delades på deras sociala medier.

Detta var givetvis ett skämt, men reaktionerna på det var ändå roliga.

Bubblare! Vårt eget aprilskämt.

Var du en av de som blev antingen äcklad eller väldigt uppspelt över nyheten att Snuschips ska börja tillverkas? Det var dessvärre ett skämt…för nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.