Hoppa till innehåll

Bästa fuktkrämerna för män

Sommar, sol och lata dagar på stranden eller stressigt cityliv? Oavsett vilket liv du lever behöver din hy lite extra fukt under den här tiden på året. (Även på vintern men det är en annan fråga). Mäns hud är extra utsatt på grund av rakning och att bara dra en slö hyvel över kinden och … Continued

Sommar, sol och lata dagar på stranden eller stressigt cityliv? Oavsett vilket liv du lever behöver din hy lite extra fukt under den här tiden på året. (Även på vintern men det är en annan fråga). Mäns hud är extra utsatt på grund av rakning och att bara dra en slö hyvel över kinden och sen skynda till jobbet är ej att föredra. Efter rengöring, använd en hudkräm! Att inte tvätta ansiktet eller kroppen innan är ett big no no då du bara kapslar in skit och föroreningar.

Att veta vilken hudtyp man har kan vara svårt och om du har stora problem bör du alltid uppsöka hudläkare. Här kommer dock ett gäng effektiva fuktfavoriter. Kom ihåg devisen ”Fuktig hy är glad hy”.

 * * *

Parsley seed hydrator, 488 kr, Aesop

När hyn behöver en extra skjuts av fukt är det bra att kalla in det tunga artilleriet. Denna kräm använder jag ofta som nattmask efter en hård utekväll. Den lätta konsistensen går lätt in i huden och ger huden de antioxidanter och den näring den behöver.

Crème Fraiche, 210 kr, Nuxe

För dig med normal hy som vill ha lite extra kräm i din kräm, pun intended. Om man har känslig hy eller yttorr är Nuxes produkter ett bra alternativ då de är milda.

Oil Control Moisturizer, 149 kr, Bulldog

Oil Control Moisturiser är en daglig återfuktare, ultimat för fet hud som tenderar att bli glansig. Utan kladd återställer den fuktbalansen i ansiktet och huden håller sig matt hela dagen. Oljeabsorberande tapioka, enbär och videbark(??) förbättrar hudens struktur. Bra pris och ett gott köp för hudvårds-novisen.

Broad spectrum SPF 21, 355 kr, Clinique

Ger huden dess nödvändiga fukt och solskydd med både UVA och UVB filter. Förbättrar hudens tillstånd och den lätta och oljefria formulan absorberas snabbt av huden.

Daycream, 800 kr, Verso Skincare

Den som vill vara snygg måste ibland betala ett högt pris men här får man valuta för pengarna! Versos dagkräm innehåller bland annat niancinamid som är en mirakelingrediens, den minimerar porer, piggar upp glåmig hy och motverkar ålderstecken. Lätt formula som absorberas snabbt.

SPF 15 Facial Moisturizer, 249 kr, Recipe for Men

En fuktkräm med solskyddsfaktor i är ett utmärkt sätt att spara tid. Denna djupt återfuktande kräm skyddar mot UVA- och UVB-strålar och med olivextrakt och aloe vera lugnar den stressad hy. Mild doft av skog. Manligt.

Daily Balance Facial Moisturizer, 319 kr, V76 by Vaughn

En fuktkräm för alla hudtyper som ger ett matt finish och återfuktar huden. Med lätt doft av lime håller denna fuktkräm hela dagen och göttiga ingredienser som mjölksyra (ger lätt peelingeffekt) och extrakt från ingefärsrot.

Hydrating cream, 325 kr, Neal’s Yard Remedies

Neal’s Yard Remedies vegan- och naturvänliga produkter håller alltid hög kvalité. Denna fuktkräm är inget undantag då extrakt från örter och växter motar fina linjer och rynkor i grind. Perfekt för nybörjaren som intresserar sig för grön grooming.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.