Annons

Här är appen alla som älskar öl måste ha – perfekt för dagens AW

Kommer du ihåg tiden när du checkade in på ställen på Facebook? Nu är det dags att börja igen – men bara när du dricker öl, och bara i din nya favorit-app.

Olle Arnell

Gillar du att dricka öl med dina vänner bör du inte gå runt en dag till utan den här appen på telefonen. Äntligen finns tjänsten många av oss många gånger tänkt ”borde finnas” när törsten slår in – att göra det lätt att dricka öl med vänner utan att behöva berätta för hela världen (läs: Facebookflödet) att du dricker öl för tredje gången den här veckan. Dessutom kan ingen kompis någonsin klaga på dig för att du inte säger till när du är ute och svingar en bägare.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Du vet när det där riktigt intensiva öl-suget tränger på, när varenda cell i din kropp skriker efter en öl och du vet att det inte finns något alternativ till att du snart sitter med en kall framför dig? Härlig känsla! Men det är inte speciellt kul att dricka själv.

Ditt vanliga gäng har andra planer just den här dagen och du kan inte gärna skicka iväg ett sms till 15 andra vänner med frågan ”Vad gör du? Ska vi ta en öl?” för det blir alldeles för omständigt – och sad.

Så vad gör du? Du tar en öl ändå och låter alla dina ölälskare till vänner få veta det genom att även ta en virtuell öl i appen Beer with me.

Gillar du inte öl? Du kan även välja att visa att du dricker vin, en drink, champagne eller en whisky.

Appen är ganska simpel och det finns egentligen bara tre sidor – en där du lägger till vänner, en där du berättar för dina vänner att du dricker öl och en karta som visar var du och dina vänner är. När du trycker på ölglaset (bilden till vänster) fylls det upp med den gyllene drycken samtidigt som dina vänner får en pushnotis om att och var du dricker öl. Nu är det bara att vänta tills en kompis ser det och beger sig raka vägen till baren du sitter på.

Eller om du är ute en lördagkväll och vet att många av dina vänner också är ute men inte vill ge dig in i ett sjufronts-textande checkar du bara in på den bar du är samtidigt som du ser var dina andra vänner dricker öl och kan välja att ansluta till deras ställe. Super-app, säger vi!

En av de tre grundarna av Beer with me heter Henrik Antonsson så vi ringde upp och redde ut ett par frågetecken.

Hur kom ni på den här briljanta idén?

– Det är ett hobbyprojekt som föddes en dag när vi stötte in i varandra på Lilla Torg i Malmö efter att ha druckit öl på olika håll. Vi sa till varandra att det borde finnas ett lätt sätt att hitta kompisar i närheten som också dricker. Så vi byggde den helt enkelt och sen har den spridit sig via vänner.

– Sen är det ett sätt att undvika att folk blir arga för att man inte säger till varje gång man dricker öl. Då är det bara att svara dem att de får ladda ner appen!

Funkar den i hela världen?

– Ja den funkar överallt, jag vet att det finns 20-30 tappra på Island som använder den till exempel.

Hur många användare har ni?

– Senast vi kollade hade vi drygt 10 000 aktiva användare.

Men hur funkar det här glaset mer exakt, man kan ju inte säga till när man inte dricker öl längre?

– Glaset är fullt i en timme och töms sedan stegvis under en timme till, så är det inte fullt så kanske du ska skicka ett sms och kolla om kompisen fortfarande dricker.

När kommer man kunna lägga till vänner från sin Facebooklista?

– Eftersom det varit en ren hobbyverksamhet och egentligen var tänkt för oss själva i första hand går inte det just nu, men det är möjligt att vi fixar den funktionen.

Vilken är din favoritöl?

– Oj, svåraste frågan hittills, det finns ju så många! Men J.A.C.K. IPA från Carnegiebryggeriet kan man dricka många av och ändå gå till jobbet dagen efter.

Och har du någon annan funktionell favorit-app?

– Jag gillar Splitwise. När vi är ute ett gäng så kör vi rundor och skriver upp vilka som var med på rundan och vem som betalade och så betalar man av skulder när man kommer upp i en tusenlapp eller så.

Ladda ner appen nu – och tipsa dina vänner!

Beer with me finns i Appstore och på Google Play.

Annons

Dela (78)
Tweeta

Annons


Laddar