Bekräftat: män är mer benägna att dejta yngre kvinnor än äldre

george clooney amal

Skrällnivån på den informationen är, måste man ändå säga, låg.

David Johansson | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2018-12-11 15:12  |  Lästid: 2 minuter

Precis som med de flesta dejtingappar där ute så erbjuder happn en möjlighet för sina användare att sondera terrängen i förväg, och ange vilken åldersprefens man har på sin potentiella dejt. Det är fullt naturligt att inte vara supersugen på att dejta någon som är 30-40 år äldre, eller yngre. Om vi tillåts gissa är det någonting som nästan exklusivt sker mellan antingen otroligt kända eller otroligt rika personer, där argument som ”vi har samma själsliga ålder” staplas på varandra i ett försök att rättfärdiga Anna Nicole Smith och J. Howard Marshall-typen av förhållande. 

Dejtingappen happn, som blev kända som den första dejtingappen där du kunde matcha med någon som du sett på gatan — förutsatt att de också är en av de 58 miljoner medlemmarna — har nu gått igenom sina användares preferenser just när det kommer till ålder, och har utifrån det kunnat plocka fram en del resultat, som är allt annat än oväntade. 

Bland annat presenterar happn resultatet att kvinnor som använder deras app är mindre benägna att dejta någon yngre (max fem år yngre). Männen som använder happn är lite mer generösa och kan tänka sig dejta någon nästan ett decennium yngre (nio år yngre). Både män och kvinnor sträcker sig så långt som att vara öppen för att dejta någon sju år äldre. 

Att ”crusha” är happns motsvarighet till att ”matcha” med någon på Tinder, och även dessa ”crushes” har analyserats av teamet på happn. Där visade det sig att trots att många dunkar på med rätt hög åldersskillnad när det söks efter potentiella dejter, så landar man oftast hos någon som är 1,5 år äldre eller yngre. 

Läs mer:

Ny forskning: Därför stannar du i en dålig relation

Test: Hur påverkas dina relationer av din uppväxt?

Du som är i en relation har det så mycket bättre än oss singlar

 

Dela på Facebook
Tweeta