Du som är i en relation har det så mycket bättre än oss singlar

Höst och vinter innebär att vi singlar blickar avundsjukt mot alla gullegrisar som är i en relation. Här är anledningarna till varför du som är i en relation har det så mycket bättre än oss singlar.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-09-28 15:35  |  Lästid: 3 minuter

 

När du är i ett förhållande kan du alltid ursäkta dig med att du ska hänga med din partner. Perfekt.

När du är i ett förhållande kan du alltid ursäkta dig med att du ska hänga med din käresta. Perfekt.

1. Minskad risk för själsdödande aktiviteter

Med en partner innehar du ursäkternas motsvarighet till den blå registreringsplåten.

  • Singel: Din kompis, som om vi ska vara snälla mot din kompis ser sig aningen närmre dig än vice versa, hör av sig för femte gången på två veckor med en aw-förfrågan. Som singel kan du förklara bort dig både en, två och tre gånger. Men allt därefter gör dig bara till en dålig kompis – och tråkig person.
  • Relation: När du är i en relation sitter du inne på bortförklaringen som är alla singlars våta dröm. För börförklaringsinspo: se bilden ovan.
Riksbankschefen Stefan Ingves har ”ordning och struktur på sin vice versa ekonomi”, som Alejandro Fuentes Bergström hade sagt. Om han är i ett förhållande? Givetvis.

Riksbankschefen Stefan Ingves har ”ordning och struktur på sin vice versa ekonomi”, som Alejandro Fuentes Bergström hade sagt. Om han är i ett förhållande? Givetvis.

2. Minskad risk för konkurs

En väldigt pragmatiskt lagd kompis brukar krasst säga att det ABSOLUT bästa med att vara i en relation är att man får ”50 procents rabatt på alla heminköp”. Är du i en samborelation går det ju faktiskt inte att argumentera emot.

  • Singel: Som singel är kanske inte struktur din allra mest framträdande egenskap. Mycket tas som det kommer såsom spontana matinköp och impulsiva utekvällar (som kostar Eton-skjorta). För att inte tala om alla kvällsliga snabbmatsköp. Skönt och slappt, men ekonomiskt ohållbart över tid.
  • Relation: När du är i relation tvingar det dig till ett mer långsiktigt tänk än dina närmsta två timmarna. Du (tvingas) planera inköp och du LAGAR mat hemma tillsammans med din partner. Din nyfunna struktur gör sensationell effekt för din plånbok.
Netflix och förhållande-chill är som bekant allt.

Netflix och förhållande-chill är som bekant allt.

3. Minskad risk för ensamhet

Höstrusk och högkonjunktur i serietittandet. Serier konsumeras, som du vet, bäst i par.

  • Singel: Eftertexterna till det sista avsnittet av Westworld eller Handsmaid’s Tale har precis rullat färdigt. Jaha, det var ju konstigt, svårförklarligt och på många vis ett omskakande avslut. Du slänger dig på telefonen, skriver in serienamnet och ”theories” i googlesökningen.
  • Relation: Eftertexterna till det sista avsnittet av Westworld eller Handsmaid’s Tale har precis rullat färdigt. Jaha, det var ju konstigt, svårförklarligt och på många vis ett omskakande avslut. Du bollar alla obesvarade frågor och hemmasnickrade teorier direkt med din partner. Serietittandet får mervärde.
  • Relationsbonus: Bland det mysigaste (och low key taskigaste) du kan göra i en relation är att gasa på 3-4 avsnitt av din och din partners gemensamma serie – själv. Visst, det är att bryta mot etablerad hederskodex i en relation och det kan leda till utdragna 25 procentsallvarliga tjafs och glirningar i månader framöver. Med är värt det.
Singlar: passa er så ni inte slutar som Don Draper i Mad Men.

Singlar: passa er så ni inte slutar som Don Draper i Mad Men.

4. Minskad risk för alkoholism

Ett till två glas vin hemma i soffan två till tre dagar i veckan är ju näppeligen vardagsalkoholism. Visst?

Singel: Fredag, lördag och kanske en smygstart redan på den nya lillördagen: torsdag. Vi som är singlar vet hur förförisk krogenmiljöer är under helgtid – men också hur ångestframkallande det tvångsmässiga supandet kan vara. Hur många gånger har man inte tänkt ”jag måste verkligen lugna ner mitt drickande” när man med böjt huvud släntrar in på jobbet måndag morgon efter att ännu en fredag och lördag spenderad på krogen.

Relation: Det puttrande dela-på-en-flaska-vin-eller-två-relationsdrickandet går sällan överstyr och går absolut inte att jämföra med singliga krogenfyllor. Det du förlorar i äventyrlighet vinner du tillbaka på ett stabilare mående. Och dagar inte kastas bort på illavarslande bakismående. Att vara i en relation är bra för din lever, din ekonomi – och framförallt för ditt fysiska och psykiska välmående.

Med en partner med på familjemiddagen minskar risken för tjafsiga familjegräl.

Med en partner med på familjemiddagen minskar risken för tjafsiga familjegräl.

5. Minskad risk för familjefejd

Att träffa familjen är sällan helt friktionsfritt. Med en partner vid familjens julbord skärper sig alla – inklusive du själv.

Singel: Du vet när du sitter på de där trevande familjemiddagarna och träffar släkten över jul. Ärligt talat är det är nästan aldrig speciellt gemytligt eller härligt. Klarar du en hel högtid utan att tjafsa med familjen har du antingen gjort en superprestation eller bara haft sensationell tur.

Relation: När du är i en relation och har din partner med dig på julmiddagen måste dina föräldrar (och du) visa upp sig från sin bästa sida. Frågor ställs (förhoppningsvis) till din partner och den annars gråtrista familjetillställningen förvandlas till en varm Q&A-stund där alla lär känna varandra bättre. Familjehäng-goals

 

Å andra sidan…

Nog gullat om avundsjukan på er som är i en relation. Du som singel vet precis vilka fördelar det innebär att INTE vara i en relation – och den listan är betydligt längre än ovan lista. Eller hur?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-28 15:46