Annons
Annons

Bilddagboken stängs ner – så räddar du alla dina bilder

Efter tretton år i lojal tjänst har Bilddagboken, eller Dayviews som tjänsten hetat de senaste åren, publicerat sitt sista pinsamma festivalminne. Den första september stängs sajten för gott – men det finns ett enkelt trick för att spara ner alla dina bilder.

Joakim Holfve

När Bilddagboken, numera Dayviews, såg dagens ljus för tretton år sedan blev det snabbt en populär tjänst för användare som kvävdes under tajta storlekskrav på dåvarande sociala medier som Lunarstorm, Helgon och Playahead. Det låter kanske helt sjukt i dagens obegränsade molntjänsts-värld men på det tidiga 2000-talet hade man bara någon megabyte eller två till sitt förfogande.

Annons

En miljon användare senare var Bilddagboken en svensk internetgigant fylld med fyllebilder, pinsamma festivalminnen och spegelselfies. Men nu är det alltså dags att ta farväl då företaget själva i ett avskedsinlägg erkänner att det nu för tiden finns bättre sätt för att lagra och dela bilder.

Gilla Cafe.se på Facebook

Om du liksom jag var en flitig användare av Bilddagboken back in the days (och insåg värdet i att låsa din profil bakom ett lösenord…) så vet du dock att bilderna som ligger där förmodligen inte finns någon annanstans. Sajten stängs den första september och fram till dess finns ett smart sätt att spara ner alla dina bilder för att i framtiden kunna skapa ett härligt kollage när din kompis gifter sig.

Så sparar du ner dina bilder från Bilddagboken:

  1. Klicka på ”Min hemvy”
  2. Klicka på skiftnyckelsikonen till vänster i din profil
  3. Gå in under ”Tjänster”
  4. Beställ nedladdningslänk under ”Ladda ner dina bilder”

Beroende på hur många som använder tjänsten så tar det olika lång tid innan länken är redo – men inom en kort stund (när vi provade tog det tre timmar att få länken) så får du den skickad till din mejl. Därefter kan du tanka upp alla bilder på valfri molntjänst för att minnen som kanske aldrig borde få se dagens ljus igen ska sparas för evigt.

Lycka till och rip Bilddagboken!

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar