Bli skönaste killen på gymmet

joel  |  Publicerad 2007-01-10 16:29  |  Lästid: 2 minuter

 

Varje institution i samhället har sina oskrivna regler. Även träningslokaler. Men med Cafés guide till gymmets etikettsregler undviker du enkelt alla misstag och pinsamheter.

 

Klä på dig på överkroppen

 

Bar överkropp är ett no-no oavsett hur deffad du är, såvida du inte håller till på rastgården på kåken eller utomhusgymmet vid Venice beach i LA. Förutom att själva åsynen av din kroppshydda väcker anstöt kommer din svett efter en stund att förpesta hela gymmet.

 

Lås in mobilen

 

Mobilsamtal stör både dig och alla runt omkring dig, och vet du med
dig att du ska bli pappa vilken sekund som helst ska du vara på
BB och ingen annanstans. Stäng av telefonen och lämna kvar den i klädskåpet.

Torka bort svetten

 

Gymmar du inte enbart för att spana kommer du snart att bli svettig. Eftersom inte alla gym tillhandahåller rengöringsattiraljer ska du alltid ha med dig en handduk så att du kan torka upp efter dig.

 

Se dig i spegeln

 

Faktum är att speglarna på gymmet faktiskt fyller en viktig funktion. Har du ingen personal trainer är det nämligen här du ser om du har kass teknik. Se dock till att du inte ställer dig i vägen för någon annan som också kollar in sig själv.

 

Håll koll på din maskin

 

Då och då kommer du att utsättas för folk som försöker tränga sig på och köra mellan dina set innan du är klar. Skit i honom, eller henne, men tänk samtidigt på att du inte bör vila i mer än en minut mellan varje set.

Ta en sak i taget

 

Inget är mer störande än puckon som kör på flera maskiner samtidigt och tror att resten av gymbesökarna ska anpassa sig efter dem.

 

Spring fokuserat

 

Ska du springa på löpband, och är ovan vid det, är det viktigt att du fokuserar på att hålla takten så att du inte trillar av. Spana in tjejer eller planera middagen får du göra efteråt.

 

Ät efteråt

 

Visst, du måste fylla på med kolhydrater. Men du behöver inte bete dig som en apa för det. Bananen tar du efter träningen när folk slipper se på.

Städa upp efter dig

 

Så fort du är klar med en övning ska du koppla bort vikter och hänga tillbaka dem.

 

Undvik osköna strumpor

 

Av någon outgrundlig anledning envisas många med att träna i bara strumplästen. Skaffa ett par schysta löpardojor och väx upp i stället.

 

Ragga lugnt

 

Gymmet är en av de platser där flest träffar sin blivande partner. Med det inte sagt att du ska ragga som i baren en lördagskväll. Att småflörta lite kan vara okej, men stöten sätter du in nyduschad och fräsch när ni pumpat färdigt.

Albin Wiberg

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-19 14:28