Hoppa till innehåll

Bo som solkungen på nytt superlyxigt hotell i Versailles

Bild på slottet versailles
Robin Åberg

Största sviten går loss på 100 000 kr natten.

Det vräkiga palatset i Versailles är en av världens allra viktigaste historiska platser. Mellan 1682 och 1789 var det den franska maktens centrum och har varit skådeplatsen för flertalet historiska händelser sedan dess, däribland Versaillefreden som undertecknades i slottets spegelsal.

Slottet är världskänt för dess överflödiga pampighet (som stack i ögonen på den franska revolutionens revolutionärer) samt dess fantastiska trädgård och lockar miljontals turister varje år.

För första gången någonsin kan nu vanliga dödliga, utan blått blod i ådrorna spendera en natt eller fler på Versailles, närmare bestämt på det nyöppnade hotellet Airelles Château de Versailles.

Hotellet har 14 unika rum i egen tidstypisk stil, ett spa och en restaurang ledd av Michelinkocken Alain Ducasse. Själva hotellet ligger intill slottet i en byggnad från 1681 som renoverats från grunden.

Under vistelsen kommer gästerna även ha exklusiv dygnet-runt-tillgång till den 800 hektar stora trädgården, kungen och drottningens kammare och få privata turer av Marie-Antoinettes minatyrby. Men denna lyx är inte billig, det minsta rummet går loss på runt 15 000 kr natten.

Den största sviten, som var ”solkungen” Louis XVI finansministers bostad, kostar över 100 lakan per natt. En prissättning som känns mer kungligt överflöd än Liberté, égalité, fraternité.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.