Brad Pitt har en dyster prognos för Jorden efter Trumps besked om Parisavtalet

Beslutet om att USA ska lämna Parisavtalet har mötts av kritik från Kim Jong-Un, miljöorganisationer, och nu senast Brad Pitt.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-06-08 15:28  |  Lästid: < 1 minuter

USA ska lämna Parisavtalet, alltså en global överenskommelse för att arbeta mot klimatförändringar. De blir därmed det enda land, ihop med Nicaragua och Syrien, som inte deltar i det globala samarbetet.

Den republikanske senatorn Rand Paul kommenterade beskedet så här:

– Vi bör inte vara så alarmistiska, jorden har funnits i 4,5 miljarder år. Finns det klimatförändringar? Kanske. Men hur mycket är naturligt och hur mycket beror på människan? Att det leder till massutrotning i naturen om vi lämnar Parisavtalet är bara löjligt.

Kim Jong-Un höll inte med och sa bland annat att Trump är självisk och att beslutet visar på "egoism och moraliskt vakuum" och flera andra politiker och miljöorganisationer är oroade över Trumps besked.

En av de som tror att människan visst påverkar klimatet är Brad Pitt och i The Jim Jefferies Show dök Pitt upp iklädd rollen som väderuppläsare och hans rapport var både kort, koncis, och dessvärre rätt så trolig.

Se klippet här!

Här hemma i Sverige har stora klädkedjor börjat ta betalt för plastpåsar i ett försök att minska miljöpåverkan och öka folks medvetande om vår påverkan på denna. Något som mötts med kritik – läs här >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:13