Annons

BrewDogs nya protestöl kritiserar Trump och USA:s klimatpolitik

"Ölen kan innehålla spår av satir” står det på etiketten av den öl som är bryggd på smältvatten från polaris och utrotningshotade arktiska hjortron och som har skickats till Vita Huset.

Olle Arnell
BrewDogs nya protestöl kritiserar Trump och USA:s klimatpolitik

Idag lanserar BrewDog protestölen Make Earth Great Again som är bryggd på vatten från smält polaris, en av de platser som drabbats allra hårdast av den globala uppvärmningen. Ölen är en reaktion mot USA:s beslut om att dra sig ur Parisavtalet och för att påverka världens ledare att i högre grad prioritera det rådande klimathotet.

Annons

Förutom den smälta polarisen är ölet också bryggt på utrotningshotade arktiska hjortron, samt på en högre temperatur än andra ölsorter som en referens till effekterna av växthuseffekten. På etiketten går att läsa ”Denna öl är lika bitter som det faktum att världen ignorerar klimatförändringarna” och att ölen ”kan innehålla spår av satir”.

Gilla Cafe.se på Facebook

BrewDog har även skickat en låda Make Earth Great Again till Vita Huset i ett försök att fånga Donald Trumps uppmärksamhet.

– Öl är ett universellt språk med kapacitet att påverka hela världen så vi bestämde oss för att göra ett ställningstagande och brygga en öl som skulle ha en direkt positiv påverkan på klimatförändringarna både genom att stödja en organisation som gör skillnad samt genom att erbjuda ett sätt för craft beer-fans att göra sin röst hörd, säger James Watt, medgrundare på BrewDog.

Ölen går att köpa på brewdog.com och på BrewDogs barer i Stockholm från och med 8 november. Befinner du dig i London kan du besöka BrewDogs bar i Shoreditch och få den tappad ur en isbjörnsprototyp.

Isbjörnen från vilken du kan få din öl tappad på BrewDogs bar i London.

Alla intäkter från Make Earth Great Again kommer att doneras till 10:10, en global välgörenhetsorganisation som aktivt arbetar för lagändringar som kan bromsa de negativa klimatförändringarna i världen.

Annons

Dela (100)
Tweeta

Annons


Laddar