Bukowskis Contemporary – höstens största konstauktion i Stockholm

Namn som Warhol, Sherman och Avedon tidigare har resulterat i mångmiljonnoteringar på Bukowskis auktion som hålls i November i Stockholm.

Thowe Wagner Larsson  |  Publicerad 2016-11-14 15:27  |  Lästid: 2 minuter
bukowskis

I slutet av november håller Bukowskis i auktionen Contemporary, en auktion som innehåller verk från en rad kända namn bland såväl utställningsaktuella som internationella konstnärer.

“Det brukar bli en väldigt spännande auktion, där verk av namn som Warhol, Sherman och Avedon tidigare har resulterat i mångmiljonnoteringar” skriver Bukowskis i ett pressmeddelande.

Vad gäller året utställning har en del verk aldrig tidigare visats upp i Sverige. Bland dessa finns de samtida konstnärerna Dan Colen och Carsten Nicolai.

Dan Wolgers verk "Våta kinder"
Dan Wolgers verk "Våta kinder"

Bukowskis har sedan ett par år tillbaka arbetat starkt med att bygga Skandinaviens största marknadsplats för klassiskt och samtida fotografi.

– Samtida konst är ett sätt att förstå vår omvärld och att få arbeta med verken, konstnärerna och samlarna är givande på många plan. Sedan 2010, när jag började på Bukowskis, har den samtida auktionen vuxit ordentligt.  säger Karin Aringer, specialist på samtida konst, fotografi och grafik på Bukowskis.

Den första miljonnoteringen för ett fotografi på den svenska marknaden var signerat Helmut Newton. Även konstnärer som Cecilia Edefalk, Dan Wolgers, Nathalie Djurberg och Lena Cronqvist har skapat auktionshistoria med prisrekord och några har även signerade verk under Contemporary. Bland annat visar Cecilia Edefalk "Afrodite", målning, samt "Sketches for a painting", gelatinsilverfotografi.

Visningen äger rum 24-27 november på Konstnärshuset i Stockholm. Slagauktionen börjar kl 18.00-21.00 den 28 november i Spegelsalen på Berns i Stockholm.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:28