Hoppa till innehåll

Burton Snowboards öppnar sin första konceptbutik i Stockholm

Wilmer Gyllström

Dags att köra några rundor i halfpipen när snowboardjätten öppnar konceptbutik i Stockholm.

Hösten har precis börjat men det är redan dags att börja tänka på snowboardsäsongen, för snart är vintern och snön här. Under den utdragna pandemin har utomhusaktivitet stått i centrum. Golf, vandring, frisbeegolf, you name it. Nu när vintern snart kommer får vi äntligen göra det vi är bäst på igen – vintersport.

Det finns en inbiten skandinavisk tradition och kärlek till vintern. En aktiv och medveten livsstil med utomhusfokus, specifikt under vinterhalvåret. Man drog inte på fotbollsläger med skolan, det var en dag i skidbacken som gällde. Mariekex, varm saft – och våta drömmar om att en dag få byta ut långfärdsskidorna mot en snowboard.

Foto: Gettyimages

Och tajmingen kunde inte varit bättre. Nu i oktober öppnar Burton Snowboards sin första konceptbutik, som blir den första i Skandinavien. Burton Snowboards är världens ledande snowboardföretag, och konceptbutiken Burton Hub är tänkt att bli en mötesplats där man kan dela passionen för snowboard och utomhusliv.

– Ordet ”hub” betyder per definition ett nav, en samlingspunkt och det är vad Burton Hub ska bli. En plats för interaktion och där vi kan dela vår anda, passion och våra värderingar. Burton är mer än de produkter vi säljer: vi är en sport, en gemenskap, en rörelse och alla är välkomna, säger Lina Adams, Territory Manager Scandinavia på Burton Europa, i ett pressmeddelande.

Burton grundades av Jake Burton Carpenter i Vermont 1977 och har sedan dess inspirerat snowboardåkare från hela världen. Från att ha varit en bakgårdshobby som inleddes vid grundarens lada har Burton varit starkt bidragande till att göra snowboard till att en sport i världsklass genom att skapa revolutionerande produkter, stötta team av åkare och dessutom genom att lobba för att semesterorter ska tillåta snowboardåkning.

– Precis som i andra länder ska hubben i Stockholm bli en samlingspunkt för berättande, service och kundengagemang. Vi är väldigt glada över att den nya hubben ska öppnas och lära känna våra skandinaviska konsumenter ännu bättre, säger Oliver Zaletel, General Manager, Burton Europa.   

Burton Hub öppnar den 15 oktober på Norrlandsgatan 20 i Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.