Cafés Emil Åreng tar över en av Stockholms finaste barer

Stjärnbartendern Emil Åreng är redo att ta över Cadierbaren i Stockholm. I början av juni glider han in med sin uppfinningsrikedom bakom en av stans finaste bardiskar – och han lovar redan stordåd.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2018-05-21 11:06  |  Lästid: < 1 minut

Det råder ingen tvekan om att anrika Cadierbaren tillhör en av huvudstadens absolut lyxigaste barinrättningar. Inhyst i Grand Hotell som grundades 1874 är den en klassiker för affärsresenärer och vanliga helgdrönare på jakt efter en välgjord cocktail eller drink. Själva Cadierbaren är döpt efter hotellets grundare Jean-François Régis Cadier och nu tar alltså den prisbelönte bartendern, författaren och Cafés dryckesbloggare Emil Åreng, som vanligtvis huserar på Open/Closed i Umeå, över den.

Nu blir du stockholmare, hur känns det?

– Eftersom det är halvtid så känns det bra, jag är redo för den här utmaningen, både privat och arbetsmässigt.

Hur ska du överraska gästerna på Grand?

– Fortsätta med det man gjort uppe i Umeå och runt om i världen, att kunna berätta en story kring cocktails men framförallt göra det jävligt roligt och väldigt självklart att dricka en cocktail på Cadier. Vi ska ju vara världens bästa hotellbar!

Och hur ska det gå för din bar Open/closed när du drar?

– Det kommer gå alldeles utmärkt för O/C. Kalle, Jake och Stefan som kommer köra baren är riktiga genier hela bunten så det lär ju bara bli bättre om jag känner dem rätt!

Vad dricker du själv i sommar?

– Helt beroende på humör och var man är. Man lever ju för stunden som någon jävla carpe diem-skylt.

Vad är godaste grönsaken i drink just nu?

– Sparris är tio poäng!

Vilka drinkar har du tröttnat på sedan sist?

– Alltid trött på samma gamla 90-tals goingar. Alltid retar det någon.

Du har en ny bok på gång? Berätta!

– Jag tänkte gå i Nils Holgerssons fotspår, visa vad varje landskap smakar i en cocktail. Det finns ju landskapsdjur, landskapsstenar, landskapsmat så nu är det dags för landskapscocktails! En modern geografibok för vuxna helt enkelt.

Till sist … hur går det för Sverige i fotbolls-VM?

– Vi vinner mot Sydkorea, kryssar mot Mexiko och förlorar mot Tyskland så vi borde ta oss vidare från gruppen. Sen är det fan bara att kötta på!

Missa inte Emil Årengs blogg om allt härligt med drinkar här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar