Hoppa till innehåll

Calvados som värmer i höstrusket

Skrev ju i fredagens Helgbuteljer om en trevlig Calvados (Coeur de Calvados). Och nu har jag fått blodad tand vad gäller calva – det är något med hösten som lockar fram suget efter god Calvados. Kanske är det helt enkelt den fylliga smaken av mogna äpplen som lirar så bra med väderleken utanför fönstret. Hur … Continued

boulard_xo_calvados
Skrev ju i fredagens Helgbuteljer om en trevlig Calvados (Coeur de Calvados). Och nu har jag fått blodad tand vad gäller calva – det är något med hösten som lockar fram suget efter god Calvados. Kanske är det helt enkelt den fylliga smaken av mogna äpplen som lirar så bra med väderleken utanför fönstret.

Hur som helst, här är en annan klassisk höjdare: Boulard X.O. (nr 80401, 489 kr, BS). Mogna röda äpplen, en lätt rostad ton, aningen kanel och honung dominerar smaken. Riktigt trevligt och gott en grå novemberdag.

Testa även:
Boulard Calvados XO Auguste (nr 86718, 1 601 kr, BS). En riktig prestigestänkare, för den som vill slå till på något exklusivt. Enormt smakrik och stor med toner av äpple, vanilj, sirap, honung och lite rostade nötter. Lyx på flaska.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.