Hoppa till innehåll

Hur mycket gräs luktar egentligen Baxter of Californias cannabis-parfym?

Pacific Cannabis, parfym.
Joakim Almén

Nu släpps unisexparfymen ”Pacific Cannabis” som påstås doftemulera lukten av en fet på Venice Beach.

Det var egentligen en tidsfråga innan någon skulle ta fram en parfym baserat på den igenkännliga doften av det (i Sverige) olagliga rökdonet cannabis. Nu har lifestylemärket Baxter of California, som har sina rötter i Los Angeles musik- skate- och surfkultur, fyllt parfymluckan genom att släppa parfymen Pacific Cannabis som ska, just det, lukta som gräs.

Doftdeklarationsmässigt har Pacific Cannabis toppnoter av rosépeppar, rosmarin och bergamott. Ett dämpat cannabisackord som hjärtnot balanseras med lavendel och salvia. Basnoter med tonkaböna och mineralkaraktärer från drivved förstärks av patchouli.

Doften ska enligt Baxter of California ha designats och inspirerats av klassiska platser och dofter från Kalifornien, där Venice Beach ofta grästäta doftdimma varit en stor inspiration. Kul så långt, även om det kanske inte är för alla att vilja lukta som en stoner.

Pacific Cannabis, parfym.

När Café provar parfymen visar det sig emellertid att den knappt luktar vad den utger sig för att lukta. Gräsdoften, om den nu ens finns där, är ytterst subtil. Eller ja, lukten påminner kanske NÅGOT om doften du känner när du kliver in i din kompis lägenhet där det röktes friskt framför tv:n under gårdagskvällen.

Däremot luktar parfymen väldigt, väldigt gott överlag. Väldigt gott med emfas. Den luktar också dyrt, vilket den är, och doften är ihållande över tid.

Pacific Cannabis visar sig, något överraskande, vara en kanonparfym – som inte alls luktar speciellt mycket gräs. En bra och rolig present till fars dag 10 november, månne?

Baxter of Californias parfym Pacific Cannabis kostar 1 299 kr/100 ml och finns bland annat hos NK, Åhléns och Gents.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.