Okristlig blandning eller skänk från ovan? – Coca-Cola släpper kaffeblandning

Coca-Cola med kaffe

Gammal idé i ny förpackning och visst blir man ändå sugen på att testa – eller?

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-01-26 16:13  |  Lästid: 2 minuter

För galningen som inleder dagen med en cola men vill bli lite mer ”vuxen” eller den som lider stora samvetskval i valet mellan kaffe och Coca-Cola en eftermiddag på Pressbyrån kommer nu lösningen på alla problem – Coca-Cola med kaffe. Precis som namnet antyder består den av cola blandat med brasilianskt kaffe och koffeinhalten sägs motsvara en vanlig kopp svart.

Standardvarianten går under namnet Dark Blend men för den som vill ha ännu en twist släpps Coca-Cola with coffee även i smakerna vanilla och caramel, där dark blend och vanilla även kommer kunna inmundigas sockerfritt.

Det är inte första gången Coca-Cola försöker sig på denna okristliga blandning. Redan 2006 lanserades Coca-Cola BläK med både gamernamn och aluminiumflaska. Undertecknad var då en av de lyckliga få som fick smaka en slurk och det var inte gott, men inte heller äckligt och visst kunde man tänka sig att det fanns en marknad för BläK. Det fanns uppenbarligen inte då och BläK slutade tillverkas två år senare.

Minns du den här kortlivade Coca-Cola-smaken?

Lanseringen av kaffecolan handlar i första steget om USA , skriver bland andra Independent. Ännu finns ingen lanseringsplan för när – eller om – den kommer att dyka upp på den svenska marknaden.

Den asiatiska marknaden däremot har kunnat slå två koffeinflugor i en smäll en längre tid och den som inte vill vänta på den eventuella svenska lanseringen av Coca-Cola with coffee kan köpa den asiatiska varianten här.

Coca-Cola hoppas nog att detta kan få konsumenterna att tänka på annat än det inte så smickrande pris de tilldelades i december förra året. Då utsågs Coca-Cola Company för tredje året i rad till planetens främste plastförorenare av miljöorganisationen Break Free From Plastic. En återgång till BläK:s aluminiumflaskor är nog inte en lösning på det problemet men tydligen jobbar Coca-Cola på att ta fram en pappersflaska med förhoppningen att den ska kunna ersätta dagens plastflaskor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-01-26 16:30