Hoppa till innehåll

Comeback för bootcut – Levi’s relanserar ikoniska 517-modellen

Jeans – garderobens mest älskade nyckelplagg – kommer i många skepnader våren 2024.

Trenderna går snabbare än någonsin i sociala medier och det kan ibland vara lite svårt för konsumenten att navigera mellan alla olika stilar. Är det vida, raka, skinny eller baggy modeller som gäller?

Då kan det kännas tryggt att återvända till klassiker, alltså tidlösa jeansmodeller som står över trender och alltid är rätt. Som Levi’s 517-modell, bootcut-jeans som introducerades allra första gången 1969 och nu gör storstilad comeback.

Kort historik om bootcut

Modellen har sina rötter i det tidiga 1920-talets Amerika där de först började användas av cowboys och rancharbetare som behövde slitstarka byxor av kraftigt denim och med vidare benvidd nedanför knäna för att rymma boots. I slutet av 1960-talet blev bootcut populärt igen, framför allt inom den växande ungdomskulturen och hippierörelsen. Jeansen blev en symbol för en avslappnad och personlig stil.

Förutom att bootcut-jeans ser coola ut skapar de också en balanserad silhuett när tyget vidgas nedanför knäna och faller snyggt över dina boots eller sneakers. (Vill du ha bootcut-inspo, googla bilder på artisterna och skådespelarna Janis Joplin, Robert Redford, Farrah Fawcett, John Travolta och Bob Dylan eller den formidabla modefilmen Dazed and Confused som utspelar sig under 1970-talet och handlar om ett gäng ungdomar i Texas under deras sista skoldag.)

Levi’s lanserar två 517-modeller i vår

Levi’s lanserar två 517-modeller för killar i vår, först och främst en modernt uppdaterad version i tre olika blå tvättar och en svart som återfinns i huvudkollektionen (1 319 kronor), sedan en identisk replika av 1970-talsmodellen i Levi’s Vintage Clothing-kollektionen. Den sistnämnda är för de verkliga finsmakarna – tillverkad i 12oz denim från White Oak Cone Mills och förpackade i en lyxig ”Saddleman Boot Jeans”-låda. Tillverkade i endast 800 exemplar (5 469 kr.)

Levi’s lanserar två 517-modeller för killar i vår.

Om du vill förstärka westernstilen rekommenderar vi även Levi’s suveräna nytolkningar av trucker-jackan:

Sunrise Trucker Jacket– gjord i workwear-stil och finns i både blått och en fin ökenbrun nyans. (1 099 kr).

Lightweight Trucker Jacket– med ok och nitar har en avslappnad passform och tillverkad i en mjukt, svalt och lätt denimtyg (1 469 kr).

Levi’s Lightweight Trucker Jacket.

Howdy!

Läs mer på levi.com.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.