Annons

Rockstjärnornas favoritjeans tillbaka – Levi’s uppdaterar 505-modellen

Om man letar efter inspiration för att kreera en snygg denimlook kommer här ett väldigt användbart tips: bildgoogla The Ramones 1976.

Daniel Lindström

ramones

Denimhistoria: punkrockbandet The Ramones 1976, fotograferade av Roberta Bayley

1976 var året när punkgruppen släppte sitt debutalbum Ramones och gitarristen Johnny Ramone bar insydda Levi’s 505 på fotografen Roberta Bayleys omslagsbild till LP-konvolutet.

Jeans har aldrig varit snyggare än just där.

Annons

Det är en uppfattning som delas av Jonathan Cheung, chefsdesigner på den amerikanska modejätten:

– Jag har länge varit ett stort fan av 505-modellen eftersom den bars av många artister och konstnärer i New York. När jag fick se Johnny Ramones jeans från den här tiden, där byxan gjorts smalare i benen, fick vi idén om att uppdatera och relansera modellen.

Gilla Cafe.se på Facebook
sticky

Mera 505: Rolling Stones Sticky fingers från 1971.

Levi’s 505 lanserades första gången 1967 under ”The summer of love” och blev en kommersiell succé på grund av enkel ”straight leg”-stil och slitstark denim. Till skillnad från 501:an hade de en lägre midja och gylf med dragkedja.

I höst introducerar Levi’s 505 C – en moderniserad och uppdaterad version av den tidlösa 505:an. C står för ”customized”.

– Vi har gjort passformen smalare och sänkt midjan en aning. Modellen känns väldigt relevant för både killar och tjejer.

levis505

De nya 505 C-jeansen kostar mellan 999 och 1 199 kronor beroende på tvätt.

Annons

Dela (28)
Tweeta

Annons


Laddar