Converse gör skor med Carhartt WIP – se bilderna

Ett av årets snyggaste kamouflagemönster när Converse och Carhartt gör sneakers tillsammans för första gången.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-06-01 07:59  |  Lästid: 2 minuter

Converse gör verkligen sitt yttersta för att synas och höras i den stenhårda sneakerkonkurrensen just nu.

Det var inte länge sedan som det amerikanska skomärket visade upp sina samarbeten med Stüssy och Undefeated. Och nu kommer det kanske snyggaste Converse har gjort på ett bra tag. För första gången någonsin gör man skor tillsammans med amerikanska workwearklassikern Carhartt Work In Progress. Det är just knegarinspirerat det handlar om den här gången: canvas, råa material och Chuck Taylor All Stars 1970-talslook.

Resultatet är stilttåliga tyger, ett fint kamouflagemönster och Carhartts färgskala som för tankarna till sandiga amerikanska byggarbetsplatser, bälten med smutsiga verktyg och svettiga halspartier.

Converse x Carhart WIP är en hyllning till två varumärken som båda bär på en kulturell historia, mycket tack vare deras tidlösa klassiker. De vill nu blicka framåt och fokusera på den nya generationens kreatörer inom musik, stil och kultur. Därför ser vi på bilderna ASAP NAST, medlem i det New York-baserade A$AP Mob, som också backas upp av London-baserade producenten Sega Bodega, DJ Emerald Rose och 616-crew-medlemmen Jim Longden. Gemensamt för dessa är att de alla förenar musik och personlig stil på ett inspirerande sätt”, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Skorna säljs på Sneakersnstuff, Caliroots, Patta, Norse och på Converse.com och Carhartt-wip.com från och med 1 juni 2017 och kostar runt 1000 kronor. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:25