Converse samarbetar med Fragment – gör sneaker du kan bära på bröllop

Converse fördjupar sitt samarbete med hajpade japanska märket Fragment Design. Resultatet är en kollektion med sneakers som ska fungera lika bra på bröllop som på basketplanen.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-02-17 16:51  |  Lästid: 2 minuter

Sedan i höstas har det klassiska amerikanska skomärket Converse samarbetat med Fragment Design och dess upphovsman och designer Hiroshi Fujiwara, som har kallats för “the godfather of streetwear” för grundandet av det ikoniska märket Goodenough. Fragment Design har sedan tidigare samarbetat med bland annat Louis Vuitton, Nike och just Converse där man tillsammans har tagit fram en kollektion med baskläder.

Kollaborationen fortsätter nu med en uppdatering av 70-talsmodellen av Converse ikoniska All Star-sko. Kollektionen kallas för Converse x Fragment Design Tuxedo Collection, och som namnet antyder har skorna tagits fram för att passa lika bra på gatan som i de finare salongerna. Fujiwara själv menar att skorna bärs lika snyggt till smoking som klänning, och vill hylla det formella modet. Detaljer som kritstrecksränder och satindetaljer bidrar till den uppklädda känslan, och färgskalan är subtilt svart, grå och vit.

Converse x Fragment Design-kollektionen lanseras den 16/2 på utvalda återförsäljare som Sneakersnstuff, Nitty Gritty och Caliroots.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:40