Hoppa till innehåll

Converse och Stüssy samarbetar – gör 70-talssneakers

Tom Cehlin Magnusson

Converse och Stüssy samarbetar med sneakers som ska hylla märkenas respektive arv. Resultatet är ett par skejtskor i hårig mocka och med grafisk design.

Converse storsatsar kommande år på sin klassiska skejtsko One Star, och en snygg version av skon kommer redan i december. Det är tillsammans med det legendariska streetwearmärket Stüssy som man nu släpper en 70-talsdoftande variant av One Star-modellen.

Converse x Stussy 1

Stüssy startades som ett surfmärke 1980 men plockades sedermera upp av skejt- och hiphop-kulturen och är än idag en tungviktare inom streetwearmodet. För att hylla detta har Converse plockat upp flera av Stüssys många grafiska element, både på insidan och utsidan av skon. Klassiska Stüssy-motiv som en kungakrona, en tärning och en biljardkula syns på skornas plös.

Converse x Stussy 2

Själva skon är gjord för efterlikna 1974 års modell av Converse One Star med högre sula, hårig mocka och en stor stjärnlogga. Tillsammans med de grafiska elementen hämtade ur Stüssys arkiv är tanken att skon ska representera båda varumärkenas historia.

FH16_FS_OneStar74_Stussy_Group

Skon kommer i rosa, svart och skogsgrönt och släpps den 2 december på Sneakersnstuff i Stockholm med ett pris på 1100 kr. 

Converse x Stussy 3
FH16_FS_OneStar74_Stussy_Lateral_Black
FH16_FS_OneStar74_Stussy_Lateral_Green
FH16_FS_OneStar74_Stussy_Lateral_Pink

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.