Netflix Twitter-blunder: Då har nästa säsong av Black Mirror premiär

Den dystopiska sci-fi-serien har rönt enorma framgångar. Nu har Netflix – antagligen – avslöjat premiärdatum för den femte säsongen.

David Johansson  |  Publicerad 2018-12-03 11:54  |  Lästid: < 1 minut

Det verkar som att någon på Netflix sociala medier-avdelningen antingen klantat sig, eller gjort en sista hämndaktion innan uppsägning. Oavsett så verkar det inte bättre än att man, omedvetet eller inte, twittrat ut premiärdatum för den nya säsongen av serien Black Mirror – en onekligen uppskattad serie på bred front vid det här laget. De första två säsongerna producerades för brittiska Channel 4, men sedan Netflix tagit över den uppgiften har serien amerikaniserats och blivit ganska så enorm hos streamingjätten. 
Varje avsnitt i serien är fristående och porträtterar ofta en framtid eller alternativ verklighet förankrad i vår egen — men inte sällan med en obehaglig knorr, där modern teknologi ofta har en betydande roll. 
Frågan är om Netflix gjorde det medvetet eller inte, men i en tweet som nu är raderad listade man vilka serier som har premiär på Netflix och när. Bland dessa kunde man utläsa ”Black Mirror: Bandersnatch” och datum ”12/28”, vilket naturligtvis betyder 28 december. Bandersnatch avslöjades redan i april vara namnet på ett av avsnitten ur säsong fem av Black Mirror, och därför ses listan som inte helt ogiltig — särskilt med tanke på att den publicerades av ett officiellt Netflix-konto. 
black mirror netflix tweet

Mer Black Mirror från Café!

De 8 bästa avsnitten av Black Mirror på Netflix

Black Mirrors IRL-betygsystem testas på riktigt i Kina

Den sjuka dejtingappen från Black Mirror finns på riktigt

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar