Hoppa till innehåll

Dagens bästa köp: Avslappnat eleganta byxor från Filippa K

Markus Thörnhammar

Den tidigare så skarpa gränsen mellan mjukisbyxor och finbyxor har suddats ut. Det tackar vi för.

De senaste åren har val- och variationsmöjligheterna breddats betänkligt vad gäller byxor på herrmodesidan. Länge var det – väldigt – vattentäta skott mellan mjukisbyxor och mer dressade byxor (i populärt tal: finbyxor). I dag är emellertid de två byxmodellerna snarare varsin punkt i ett brett spektrum där en uppsjö hybrider går att hitta på olika delar av skalan. Den knivskarpa gränsen mellan de omaka byx-syskonen har alltså, i viss mån, suddats ut.

Byxor från Filippa K
Modellen Terry Gabardine Cropped från Filippa K kostar 1 500 kronor.

Ett utmärkt exempel på en sådan fusion av mjukis- och finbyxa är Filippa K:s populära modell Terry Gabardine Cropped. Med sin eleganta, men samtidigt modernt avsmalnande, silhuett och skymtande pressveck går den utmärkt att bära med en kavaj på en tjusigare tillställning. Samtidigt medför avslappnade detaljer som resåren i midjan att byxan precis lika gärna kan bäras en helt vanlig tisdag med en grå sweatshirt och sneakers.

Byxor från Filippa K
Byxor från Filippa K

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.