Hoppa till innehåll

Dags att anställa några tusen journalister.

Sora är ett sinnessjukt steg för AI. Många branscher kommer såklart påverkas. Den som är lättast att förutsäga är nyhetsbranschen. Om det ska finnas minsta chans att befolkningen ska få en någorlunda sann bild kring vad som händer i världen, behöver vi snabbt ändra vår syn på journalistik. Vi behöver fullt ut acceptera att allt … Continued

Sora är ett sinnessjukt steg för AI. Många branscher kommer såklart påverkas. Den som är lättast att förutsäga är nyhetsbranschen. Om det ska finnas minsta chans att befolkningen ska få en någorlunda sann bild kring vad som händer i världen, behöver vi snabbt ändra vår syn på journalistik.

Vi behöver fullt ut acceptera att allt för få vill betala för journalistik. Den tröskeln måste bort och reklamfinansiering duger inte. Public service måste växa i någon form. Alla i landet behöver tillgång till en trovärdig nyhetskälla som inte är beroende av klick. Höj skatten om det behövs. Finansiera plattformar som är såväl höger och vänster. En skattefinansierad prenumeration på antingen DN, Svd eller en vettig lokatidning till är en quick fix medan vi hittar den exakta formen. 

Trump är bara en försmak. Snart träffar du din första flat earther på en fest.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.