Hoppa till innehåll

Dags att planera ny expedition!

Min expeditionspartner Kalle och jag har tänkt börja planera vår nästa expedition. Vi har bara ett par lösa idéer än så länge men skulle hemskt gärna vilja ha er hjälp! Så har ni några förslag? Skriv i så fall in dem i kommentatorsfältet! Som vanligt är det tre kriterier som ska uppfyllas: 1. Det får … Continued

Min expeditionspartner Kalle och jag har tänkt börja planera vår nästa expedition. Vi har bara ett par lösa idéer än så länge men skulle hemskt gärna vilja ha er hjälp! Så har ni några förslag? Skriv i så fall in dem i kommentatorsfältet! Som vanligt är det tre kriterier som ska uppfyllas:

1. Det får inte ta för lång tid. Både Kalle och jag har barn och familj och kan inte vara borta mer än typ två veckor.

2. Det får inte vara för farligt. Av samma orsaker som ovan. Plus att vi inte är dumma i huvudet.

3. Det ska vara awesome.

En av de expeditionsidéer vi har snackat om är den här:

Expedition: Den ultimata facebook-avataren

Mål: Ta ett foto på sig själv på världens antagligen mest spektakulära ställe.

Plats: Cueva de los cristales i Mexico. En grotta fylld av helsjuka jättekristaller som får toppen på Everest att framstå som bollhavet i Ikea Kungens kurva. Mindre än hundra personer har besökt grottan eftersom den anses vara världens dödligaste plats – så het och fuktig (och cool) att även med respirator och kyldräkt så kan man bara vistas där i 20 minuter innan kroppen klappar ihop.

Fördel: Eftersom grottan ligger i Mexiko kan man ju ta en öl och en fish taco efteråt!

Nackdel: Eftersom nästan bara forskare har varit där inne så kan det bli svårt att få tillträde.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.