Hoppa till innehåll

Därför återförenas Gyllene Tider så otroligt ofta

Jonas Strandberg

Trots avskedet för fyra år sedan kan vi i sommar vänta oss ännu en Gyllene Tider-turné. Cafés Jonas Strandberg har en teori om bandets många återföreningar.

Gyllene Tider har återförenats som band minst fyra gånger. Fem, lite beroende på hur man räknar. 2019 lanserade man dessutom återföreningen explicit som en avskedsturné. Den absolut sista chansen att få se bandet live. Påståendet visade sig dessutom vara helt sant, i nästan fyra år. I början av 2023 gick man nämligen ut med att bandet skulle återvända med turnén som tyvärr döpts till ”Hux Flux”.

Känslan är att Per Gessle verkligen älskar en återförening, men inte riktigt vill betala med tid. Låt mig förtydliga. För att en comeback ska kännas välförtjänt behöver man få känna saknad. Artisten i fråga måste vara frånvarande ett tag. Annars känns comebacken bara som när någon återvänder till vardagsrummet efter ett normallångt toalettbesök.

Och när Gyllene Tider kort innan pandemin turnerade över hela riket under flagg att det var sista chansen att få se bandet, då passade alla på att gå. Alltså alla, turnén gick verkligen jättebra. Avskedet kändes ganska värdigt. När corona sedan drog fram saknade vi såklart att gå på stora liveshower, men högst på listan kanske inte Gyllene Tider låg. Bandet som man precis (typ i förrgår) hade sett och tagit farväl till.

Tankarna vandrar (förstås) till när Fredagen den 13:e-franchisen producerade filmen The Final Friday för att därefter inte ens kunna vänta ett ynka år innan man kastade ut nästa film.

När man rymde hemifrån som barn, återvände när man blev sugen på en macka och ens föräldrar inte hade märkt att man varit iväg.

Det går verkligen att ha förståelse för att Per Gessle vill spela mer med sina barndomskamrater. Vet ni hur kul det är att spela musik med folk man växte upp med? Det är superkul! Så jag förstår Per. Det kommer säkert bli trevliga konserter nu i sommar, men Gyllene Tider behöver veta en sak. Och det är att ingen någonsin kommer tro dem igen om de säger att detta är sista gången. För man vet att de kommer återvända hem så fort de blir sugna på en macka.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.