Hoppa till innehåll

Därför gör Levi’s jeansen lösare i höst

Det talas väldigt mycket om jeansens comeback inom herrmodet i höst. När brittiska modemagasinet GQ listade de viktigaste trenderna efter visningarna i London, Milano i Paris tidigare i år var denim nummer ett. Looken från designervarumärken som Gucci, Lanvin och Paul Smith är att kombinera löst sittande jeans med mer dressade plagg. Amerikanska jeansjätten Levi’s … Continued

Det talas väldigt mycket om jeansens comeback inom herrmodet i höst. När brittiska modemagasinet GQ listade de viktigaste trenderna efter visningarna i London, Milano i Paris tidigare i år var denim nummer ett. Looken från designervarumärken som Gucci, Lanvin och Paul Smith är att kombinera löst sittande jeans med mer dressade plagg.

Amerikanska jeansjätten Levi’s är inne på samma spår när man denna månad lanserar nya herrkollektionen Stay Loose och, som namnet antyder, omfamnar en lösare silhuett.
”Stay Loose har en lös passform från höft och lår vilket både blickar tillbaka mot 90-talet med även fångar samtiden då många kunder efterfrågar bekväma jeans”, förklarar Janine Chilton-Faust, Levi’s chefsdesigner på herrsidan.
De nya jeansen kommer i två längder (en croppad) och flera olika tvättar – svart, indigo och nedtvättad blå.
“Vi har haft som målsättning att designa jeans med både en ny look men också med mycket komfort. Lösare jeans är mer bekväma att gå i och silhuetten känns dessutom väldigt modern”, fortsätter Janine Chilton-Faust.
2020 är det såklart omöjligt för ett varumärke att lansera en ny jeanskollektion utan att lägga stor vikt vid hållbarhet. Jämfört med andra bomullsplagg orsakar ett par jeans en ytterligare massiv miljöpåverkan när de färgas, tvättas och prepareras på olika sätt för att få rätt nyans, tvätt och slitna look.

”Hela Stay Loose-serien är tillgänglig i hampa, en naturfiber som kräver mindre vatten, mindre kemikalier och mindre mark att odla än bomull vilket gör det till ett mer hållbart alternativ än traditionella bomullsjeans.”
Stay Loose-jeansen är ute nu och kostar cirka 1 200 kronor.

Levi’s Stay Loose.
Höstens denimlook.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.