Hoppa till innehåll

Därför känns nya golftävlingsformatet från Tiger och Rory ganska spännande

Jesper Johansson

Simulatorgolfen slog igenom med buller och brak under pandemin. Nu kommer den ta sig till en ny nivå, då en ny inomhustour skapats av bland annat Tiger Woods och Rory McIlroy.

Att banka boll i en simulator har väl nästan varje svensk golfare gjort vid det här laget? Och visst, det är ett härligt substitut när snö och slask täcker våra svenska banor. Men det är något med den virtuella golfen som liksom … ja, den är väl helt enkelt inte äkta vara. Och svårt är det väl att skapa något som ska kännas som äkta golf på en yta som är mindre än en genomsnitts-etta i centrala Stockholm.

Och kanske är det för att TGL har löst just detta som vi faktiskt är lite nyfikna på den nya golfsatsningen som rullar ut i vår. Tiger Woods och Rory McIlroy har nämligen skapat en lagtävling med idel storstjärnor som kommer göra upp i någon slags hangarliknande lokal. Alltså inte ute på golfbanan.

Lagtävlingen kommer att bland annat spelas mot en simulatorduk som är 19 gånger 19 meter. Bara här har ju mycket förändrats då slagen kommer bli mer ”på riktigt”. För att göra hela tävlingsmomentet ännu mäktigare kommer man också att slå slag in mot riktiga spelytor med riktiga fysiska egenskaper. Så efter att man slagit fullängdslag in i den massiva duken kommer man att låta närspelet äga rum inuti lokalen – mot riktiga greener och gräsytor. Och det är alltså inga små ytor som vi pratar om här. Ytorna för inspel, närspel och puttning är större än fyra basketplaner och kommer innehålla tre olika greener. För att göra det här ännu mäktigare kommer de här greenerna att kunna ändra sin lutning, för att därmed skapa en produkt som är så nära verkliga livet som möjligt.

Tävlingarna kommer att spelas på måndagar och tisdagar för att därmed inte ställa till det för PGA Tour. Det kommer också bli något slags slutspel och till slut kan vi kora en vinnare av den första upplagan av den moderna versionen av golf.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.