Därför ska du använda nattkräm

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-07-03 08:30  |  Lästid: 2 minuter

Okej, det kanske inte låter som det manligaste man kan göra, men att använda en nattkräm som komplement till din vanliga fuktighetskräm kan göra underverk för din hy. I alla fall om vi ska tro Lydia Kamareh, hudterapeut på Grooming Studio i Stockholm.

* * *

Vid det här laget har de flesta av oss insett fördelarna med att tvätta ansiktet med en rengöringsgel och följa upp med en fuktighetskräm. Men att använda en separat fuktighetskräm på natten är för de allra flesta killar en ordentlig överkurs.

Varför nattkräm?
–  För att passa på att återfukta huden ordentligt under natten när den återhämtar sig, förklarar Lydia Kamareh. Det är viktigt att nattkräm och hudkräm efter hudtyp och hudtillstånd. Din dagkräm ska gärna vara skyddande med solskydd, medan nattkrämen är fri från solskydd och jobbar mer med olika funktioner beroende på hudtyp.

Finns det något annat sätt att återfukta ordentligt?
– Ja, många glömmer att peela huden. Genom att peela huden en till två gånger i veckan med en pelling, så avlägsnar man döda hudceller och orenheter. Det leder till en mer välmående, som känns fräsch och får mer lyster. För dig som inte peelar kan hyn kännas ojämn, så investera i en bra peeling anpassad till din hytyp.


Neal’s Yard Remedies Beauty Sleep Concentrate, 30 ml/345 kronor här.

Vichy Aqualia Thermal Night Spa, 75 ml/279 kronor här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-08-20 13:18