Hoppa till innehåll

Därför ska du lägga dina jeans i frysen istället för att tvätta dem

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Levi’s vd Chip Bergh uppmanar oss att sluta tvätta jeansen. Så här kan du göra istället.

Den här artikeln publicerades först hos King.

Tvättade jeans eller inte är en ständigt het debatt som pågått i modesvängarna de senaste åren. Inte minst på sociala medier har det varit en boxningsmatch där ena sidan kan hävda att det inte är något annat än ofräscht, medan andra argumenterar för att det är slöseri med vatten och tar onödigt på miljöns resurser.

En som även tagit ställning i debatten är ingen mindre än Levi’s vd Chip Bergh, och att tvätta jeans är något som bara är rent slöseri med vatten, enligt honom själv. Och han om någon borde kanske veta.

I en intervju från 2015 med Fortune berättade den rådande vd:n att ett bra par jeans aldrig ska behöva se insidan av en tvättmaskin.

– Visst, om jag spiller spaghettisås tar jag lite tvättmedel på en tandborste och gnuggar bort, säger han.

Men annars ska jeans förbli otvättade. Ett klassiskt knep om du trots allt vill fräscha upp dina brallor är att lägga in dem i frysen över natten. Det dödar bakterierna och ger jeansen en krispigare känsla. Dessutom är det lättare att ta bort fläckar om du haft dem i frysen.

Så, med andra ord kan du göra skillnad genom att välja frysen framför tvättmaskinen nästa gång. Här är intervjun med Chip Bergh:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.