Hoppa till innehåll

Därför snackar alla om ett par – enorma! – röda boots

Big Red Boots.

Big Red Boot heter de Ronald McDonald-liknande skorna som klär allt fler amerikanska artister och som får internet att koka.

Har du också sett ett par enorma röda kängor swisha förbi i diverse reels och memes de senaste dagarna? Det är verkligen inget fel på din algoritm, för de överdimensionerade AirPods-formade bootsen är verkligen överallt.

Speciellt amerikanska rappare har hittills visat uppskattning för de röda bootsen som tidigare klätt manga-seriefiguren Astro Boy. Bland artisterna som fångats på bild med de väldiga skorna märks Lil’ Wayne under New Yorks modevecka, Rich the Kid på Drakes Super Bowl-fest och Coi Leray under ett uppträdande i samband med en NBA-match.

Bakom skorna, som befinner sig i andra spektrat av skandinavisk minimalism, står det New York-baserade konstkollektivet MSCHF som tidigare doppat tårna i modeindustrin med flera utstickande sneakerssläpp.

Bland annat orsakade ”Satans Shoes” som man marknadsförde med hjälp av rapparen Lil Nas X för ett par år sedan ett åskmullrande rabalder. Inte nog med att skornas sulor påstods innehålla en droppe blod från en människa, Nike valde även att stämma den påhittiga New York-byrån för tilltaget.

Överlag verkar MSCHF duktiga på virala trollkonster. Tidigare har man även lanserat en fejkapp som rekommenderar aktieköp utifrån stjärntecken. Och nu har man alltså gjort det igen – och uppenbarligen lyckats röra om i grytan än en gång.

Det återstår att se om den gigantiska röda kängan når Sverige och om någon svensk artist kliver ut på Annexets scen med ett par Ronald McDonald-liknande boots under Grammisgalan den 3 maj.

De virala röda dojorna såldes ursprungligen för 350 amerikanska dollar, men på andrahandsmarknaden Stockx.com säljs de nu för drygt 900 dollar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.