Hoppa till innehåll

En maskerad rappare som påstår sig vara en Premier League-spelare förbryllar fansen

Dide, en maskerad rappare som påstår sig vara en Premier League-spelare

Premier League-fans spekulerar just nu friskt kring vilken spelare som – eventuellt – gömmer sig bakom rapparen Dides mask.

”Rappare på hemmaplan, fotbollsspelare på planen”, så beskriver sig den maskerade rapparen Dide, som nyligen släppte sin första låt Thrill, på Instagram.

Okej, så långt kan det ju faktiskt röra sig om en spelare i Forest Green Rovers i League One. Klickar man sig vidare till Dides hemsida så ökar insatsen, och mystiken, ytterligare:

”Den maskerade hiphopsensationen Dide, som kommer från Storbritannien, håller sitt fotbollsliv i Premier League separat från sin suggestiva musik genom att ta på sig en rosenprydd förklädnad. Medan han lever det lyxiga livet som en professionell fotbollsspelare avslöjar Dide sitt djup och komplexitet genom kraftfulla låtar”, står det att läsa.

En maskerad rappare i Balenciaga-kläder i en blingbling-tung musikvideo som påstår sig vara en Premier League-spelare har alla element för att bli en viral historia. Vilket det såklart har blivit.

I låten droppas en del fotbollsreferenser och även en framtidsprofetia om spekulationerna kring Dides identitet:

”You know how it is. They’re gonna put it in the paper like, ’Which baller is this?’”

Nu spekuleras det friskt på sociala medier kring vem som gömmer sig bakom rapparens mask. Enligt brittiska tidningar har spelare som Arsenals Eddie Nketiah och Reiss Nelson, Crystal Palaces Wilfred Zaha och Chelseas Noni Madueke nämnts flitigt.

Det är dock Eddie Nketiah som verkar vara huvudspåret hittills. Musikvideon innehåller flera scener från London och i låten rappar Dide om att hans lag fortsätter att vinna och att varje match är som en final. Något som skulle tyda på att det är just en Arsenal-spelare som är rapparen vi söker. Att just Nketiah har hamnat i blickfånget beror på att ”Dide” skulle vara ett anagram för Eddie.

Folk spekulerar i att Arsenal-anfallaren Eddie Nketiah gömmer sig bakom rapparen Dides mask. Foto: Getty Images

För den mer cyniskt inställda finns det en annan potentiell förklaring: Dide är egentligen inte en Premier League-spelare utan snarare ett marknadsföringsgeni som håvar in följare och streams på gissningsleken som alltjämt pågår för fullt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.