Hoppa till innehåll

Därför snackar alla om trendiga drycken Boba Tea

Boba Tea
Joakim Almén

Populära tedrycken Boba Tea får sitt Star Wars Cantina-kompatibla utseende av små geléaktiga tapiokapärlor. Och folk älskar det.

Du kanske har hört Boba Tea nämnas någon gång under det senaste året. Tedrycken har sitt ursprung i Taiwan där den populariserades under 1980-talet, men det är först under de senaste åren som den blivit superpoppis globalt. Kanske är det för att den är så TikTok-vänlig som den blivit extra populär bland ungdomar och influencers.

Men vad är egentligen Boba Tea?

Boba Tea, eller bubbelte som det också kallas, kan drickas både varm och kall med sugrör. Basen består av kulörta tapiokapärlor, som enklast beskrivs som gelékulor där tapioka är en stärkelse som utvinns ur roten på kassavalplant och sedan blandas med mjöl och gryn.

Det är tapiokapärlorna som ger Boba Tea sin speciella karaktär. Foto: Getty Images

Tapiokapärlorna lägger sig i botten och ger drycken dess färgglada karaktär. De små, mjuka och synnerligen Instagram-vänliga bollarna går att äta, är ofta infuserad med socker eller sirap och är dessutom glutenfria och veganska. Temässigt kan du välja vilken sort du vill. Oftast använder sig Boba Tea-kaféer av svart- grönt, eller oolongte, där lite mjölk och ytterligare smaksättning adderas.

I Sverige finns det mängder med kaféer som erbjuder Boba Tea och i huvudstaden är några av de mest populära ställena Oolong Tea House, Mo Mo Cha, Cha Talk, Cha Time och Machi Machi.

Trenden känns ännu inte mättad och får Café gissa så kommer Boba Tea-trenden att nå sin högsta Sverige-topp under våren 2023.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.