Hoppa till innehåll

De 10 hetaste nyheterna på Netflix i april

Markus Thörnhammar

Första svenska Netflix-originalserien, interaktiva naturprogram och så lite Star Wars. Jodå, streamingjätten levererar intressanta nya titlar även den här månaden.

Ny månad (första vårmånaden!) innebär nya serier, filmer och allt däremellan i streamingjätten Netflix utbud. Bland de allra mest spännande nytillskotten märks givetvis Netflix allra första svenska serie, Störst av allt, vars sex avsnitt kommer att gå att streama redan på lördag.

Efter Black Mirror: Bandersnatch är det nu dags för Netflix andra interaktiva serie att se dagens ljus. Denna gång är det Bear Grylls som står centrum i naturserien You vs. Wild där den brittiske friluftsfantastens väl och ve utlämnas åt tittarnas val.

Ständigt aktuella Sandra Bullock hamnar även hon i rampljuset i april då storfilmen Ocean’s 8 görs tillgänglig för Netflix-publiken.

Café väljer: De 10 mest intressanta nya titlarna på Netflix i april

Originalserier

1. Störst av allt | 5 april

Blir oerhört spännande att se hur Netflix första svenska originalserie tas emot av både kritiker och tittare. Klart står i alla fall att Hanna Ardéhn och Felix Sandman syns i bärande roller och backas upp av bland andra David Dencik och William Spetz i serien som bygger på Malin Persson Giolitos bok.

2. You vs. Wild | 10 april

Bear Grylls är kanske mest känd för att ha druckit sitt eget kiss framför en kamera. Snart är han även känd för att ha varit med i Netflix andra interaktiva serie.

3. Huge in France | 12 april

Gad Elmaleh är en jättekänd komiker i Frankrike. I USA däremot: mindre känd, vilket han blir varse när han flyttar till Los Angeles för att få en bättre relation med sin son.

4. Tijuana | 5 april

En av världens mest ökända städer är skådeplatsen för den här serien där en grupp grävande journalister riskerar sina liv för att ta reda på sanningen bakom mordet på en känd politiker.

5. Special | 12 april

En ung homosexuell man med en CP-skada börjar omfamna vem han verkligen är, istället för att förneka det. Special bygger på en bok av Ryan O’Connell som också spelar huvudrollen i serien.

Filmer

6. Unicorn Store | 5 april

Brie Larson syntes senast i Marvel-kioskvältaren Captain Marvel. Unicorn Store är hennes regidebut och hon och Samuel L. Jackson spelar huvudrollerna.

7. Ocean’s 8 | 8 april

Ocean’s 8 är en spin-off på Steven Soderberg’s Oceans-trilogi. Här spelas dock alla bärande roller av kvinnor, med Sandra Bullock i spetsen.

8. Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi | 16 april

I väntan på nästa del av Star Wars-sagan, som ska ha premiär i december 2019, kan alla Netflix-användare nu ladda upp med den senaste delen i trilogin som följer bland andra Rey, Finn och Kylo Rens öden och äventyr.

Dokumentärer

9. Our Planet | 5 april

92-årige Sir David Attenbourogh agerar berättarröst i den här påkostade naturdokumentären som enligt uppgift ska ha tagit över fyra år att spela in.

Komedispecialer

10. Kevin Hart: Irresponsible | 2 april

Oerhört populäre Kevin Hart hamnade i blåsväder efter att gamla homofobiska tweet rotats fram i vintras. Kontroversen ledde till att han hoppade av uppdraget som värd för Oscars-galan. Här är han dock tillbaka på platsen där allt startade för honom: stand-up-scenen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.