Hoppa till innehåll

Strandberg: ”Här är de fem absolut värsta hamburgarna jag ätit”

Cafés Jonas Strandberg har samlat fem exempel på att det absolut inte är omöjligt att göra en riktigt bedrövlig hamburgare.

Jag älskar hamburgare av alla dess slag. Burgare från snabbmatskedjor, hemgjorda lösningar, fryspuckar från den lokala grillen, pubburgare och diverse smashvarianter. Den här listan är alltså inte sammanställd av någon hamburgersnobb utan av en ganska enkel man som äter det mesta som bjuds.

Med vissa begränsningar. Det är svårt att misslyckas med en hamburgare och därför är det extra anmärkningsvärt när man ändå klantar till det. Här är fem väldigt ledsamma exempel.

5. Grycksbo krogen

Först och främst är restaurangen inte oavsiktligt särskriven, de har själva bestämt att de vill heta så och det får man respektera.

Egentligen känns det taskigt att kasta en liten lokal restaurang under bussen, men vi måste prata om den där hamburgaren som jag åt där 2022. Så här kan det faktiskt inte få se ut.

För det första är det inte jättesvårt att lösa ett hamburgerbröd som någorlunda matchar köttbiten – på samma sätt som barn vid en viss ålder kommer underfund med vilken kloss som ska i vilket hål. När burgaren ser ut så här är den nästan omöjlig att få ett rimligt grepp om, utan att den glider isär. För det andra är det visserligen en ostburgare, men snälla människa – något mer än ost vore gott att ha på.

Jag hatar som sagt inte en fryspuck, men när man jobbar med dem måste man ha en del andra grejer för att det inte ska smaka så fruktansvärt trist. Lite sallad, lök, ketchup, dressing. Det här är bara sorgligt och slappt, Grycksbo.

4. Big Ben-burgaren

Det här är den enda burgaren på listan jag dessvärre inte kan erbjuda en aptitlig bild på, men den åts 2012 någonstans i London. En rejäl pub-burgare har jag verkligen inga problem med i normala fall, men den här. hade något som stjälpte skapelsen totalt.

Låt mig säga så här, om man envist vill ha stekt ägg på sin burgare, se åtminstone till att det är vändstekt. Resultatet blir annars att man biter sönder gulan som rinner ner längs handen, håller sig på något sätt kvar hela vägen på underarmen och droppar av först vid armbågen.

3. McDonalds modifierade cheeseburgare

En cheeseburgare från McDonalds är jag i normala fall svag för, men det här självförvållade monstret är en annan femma. När jag märkte att man vid Donkens automater maximalt kunde addera tre ostskivor och då totalt få en cheeseburgare med fyra, började jag undra vad som skulle hända om man lade till många fler. Tolv vågade jag mig på, men det resulterade i fysiskt och psykiskt illamående efteråt.

2. Icas färdiga cheeseburgare

De här hittar man i kyldisken hos mindre nogräknade Icabutiker och värms i mikron en minut innan de är redo att ätas. Så redo de kan bli, vill säga. När man tar ett bett av den här produkten är det exakt samma blöta, svampiga konsistens rakt igenom. Det smakar inte det minsta som en hamburgare, Den här kategori av hamburgare går faktiskt inte att försvara på något sätt.

1. Lidls färdiga cheeseburgare

Egentligen är det målfoto på vilken burgare som är sämst av Icas och Lidls, men det faller på att Lidls jobbar med fläskkött, vilket ger ett absolut vedervärdigt resultat. Alla andra detaljer mellan de båda produkterna är i stort sett identiska.

Burgarna såldes i tvåpack och jag sparade den andra i försluten förpackning i hela 62 dagar. Efter det såg den exakt likadan ut. Vilket mirakel.

Läs även:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.