Hoppa till innehåll

Vad händer om man äter en cheeseburgare med tolv skivor ost?

Vad händer egentligen om man passerar de gränser McDonalds har satt upp? Här finns tyvärr svaret.

Varning för mycket stötande livsmedelsrelaterade bilder.

När man beställer en cheeseburgare på McDonalds skärmar kan man justera sin burgare. Det går att lägga till och ta bort ingredienser, men finns det egentligen något tak? Hur mycket kan man egentligen modifiera sin mat? Det är inte en frågeställning de flesta av er normalt fungerande medborgare ställs inför, så jag tog reda på det åt er.

Beställer man en vanlig cheeseburgare kan man lägga till en skiva ost. Man kan faktiskt lägga till två och tre också. Där går dock gränsen. Det maximala antal ostskivor McDonalds verkar gå med på att lägga på sina cheeseburgare är alltså fyra. Då tror jag att de tagit i lite. De har nog tänkt att fler än totalt två vill nog ingen egentligen ha, men tagit lite höjd för de kufar som kan tänkas vilja ha ytterligare en extra och lagt till en till bara för att.

Men det är alltså en gräns de dragit med generös marginal. Vad är det egentligen de försöker dölja? Vad händer om man passerar den där gränsen? Med råge? Det ska jag ta reda på.

Tio är ju egentligen ett bra runt nummer, men för att få ihop det behöver man beställa tre cheeseburgare. Eftersom man ändå på detta sätt kan få ihop tolv skivor bestämde jag mig för att köra på det istället.

Det tog ganska kort tid innan min beställning var klar, trots justeringen och det ska McDonalds ha all cred för. Så jag satte mig i en avskild del av restaurangen för att kunna sköta mitt ärende i fred utan alltför mycket insyn. En av burgarna utsåg jag till måltidens MVP – den jag skulle använda för att bygga mitt experiment. De andra demonterade jag metodiskt och drog efter bästa förmåga loss osten för att därefter placera dem alla på samma burgare. Det här var lite av en utmaning, eftersom osten delvis hade fastnat på köttbiten.

När jag till slut monterat klart min Frankensteinburgare kände jag nästan omedelbart en avsmak för min skapelse. Jag kunde se vad det var McDonalds hade försökt stoppa mig från att göra och ångrade mig direkt. Jag kände som när jag efter blott två dagars skidåkande bestämde mig för att testa en av de svarta backarna och vid krönet tittade ner och drabbades av våldsam svindel.

Samtidigt ska man äta upp det man tagit för sig, så jag hade inget val. Jag var förstås tvungen att äta upp… maten.

Problemet var att det här inte var så himla gott. Det smakade bara av osten och osten smakar ju som ni säkert vet inte så mycket. Däremot var konsistensen en tjock massa av plast/gummikonsistens som aldrig verkade ta slut. Jag tog långsamma tuggor av burgare, såg mig runt om i restaurangen och hoppades att ingen skulle se mig. Hur skulle jag förklara det här? I panik åt jag upp resten av burgaren, det var svårt att svälja.

Sedan städade jag undan brickan efter mig (man är väl inget djur), åkte hem och tog en tupplur. Jag somnade nästan omedelbart, men vaknade kort därpå av en otäck mardröm om att falla från en skyskrapa.

Och det, mina vänner, är vad som händer om man äter en cheeseburgare med tolv skivor ost.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.