Hoppa till innehåll

De fem konstigaste sakerna Nintendo gjort

Nintendo har alltid positionerat sig som en outsider i spelbranschen. Alltid gått lite sin egen väg. Denna mentalitet har gett oss succéer som Wii och Nintendo Switch, men idag tittar vi på andra sidan myntet. Här är fem gånger Nintendo varit lite för experimentella.

1. Virtual Boy

Fördelen med konsolen var att den var en virtual reality-konsol. Nackdelen var att det var en VR-konsol år 1995. Fördelen var att det verkligen kändes som att man var i spelens värld. Nackdelen var att världen var röd och svart och orsakade migrän. Nintendo gick ut med en varning att barn under 7 år inte fick spela Virtual Boy. Detta eftersom deras ögon inte var färdigutvecklade och Virtual Boy riskerade att skada deras syn permanent. Tur att Nintendo inte riktar sig alls till barn.

Av alla 22 spel som kom var ”Waterworld” det sämsta. En film som helt utspelar sig i vattenmiljö blir ett spel på en konsol med röd och svart grafik. Det är lite som att lansera lukt-bio. Fast den enda lukten som tekniken tillåter är bajs.

2. Flirten med den kvinnliga publiken

I det här försöket att tilltala fler kvinnliga gamers verkar man ha satt sig ner och funderat – ”Varför köper inte fler tjejer Gameboy?” Och efter flera möten kommit fram till att man naturligtvis måste göra en bärbar konsol till tjejer. En Gameboy fast för kvinnor.

Det vill säga en rosa Gameboy.

3. R.O.B.

Robot Operating Buddy kunde göra allt från att lyfta klossar till att sätta ner dem. Det var som ni hör bara fantasin som satte gränserna med den här underliga roboten som lanserades som ett tillbehör till Nintendo Entertainment System 1985.

4. Vitality Sensor

Ett dessvärre nedlagt tillbehör till Nintendo Wii som dock visades upp offentligt vid ett tillfälle. Det verkar ha fungerat som någon typ av pulsmätare, men exakt vad den här lilla prylen skulle tillföra spelupplevelsen är inte klarlagt. Roligt dock att den såg ut att höra hemma på komaavdelningen på ett sjukhus.

5. Gameboy Camera

En enkel kamera som släpptes som ett tillbehör till Gameboy. Precis som Virtual Boy var detta ett tillfälle då Nintendo var extremt tidiga på bollen – kanske rentav lite för tidiga. Bilderna detta tillbehör tillsammans med Gameboyhårdvara kunde framställa var som väntat inte så imponerande. Gameboy Camera har dock åtnjutit en lågmäld upprättelse i och med det sympatiska fotokontot Nintendo Gameboy Camera.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.