Annons
Annons

Unknown

Nu har Google släppt statistik över googlingarna som ökat mest under 2014! Men frågor är ju inte värda något utan svar – så varsågod, vi reder ut allt svenskarna har undrat över under 2014!

* * *

Annons

”Varför gifta sig?”

Att gifta sig är är ett romantiskt bevis på att man vill vara ihop resten av livet. Men det kan också vara praktiskt av ekonomiska orsaker.

Royal_Wedding_Stockholm_2010-Slottsbacken-05_edit

 

”Hur väljs talmannen?”

Ledamöterna i riksdagen väljer en talman och tre vice talmän för en valperiod i taget. ”Det finns inga regler eller tydliga riktlinjer för vilket parti talmannen ska väljas från”, står det på riksdagens hemsida – och det framgår ju väldigt tydligt just nu.

Gilla Cafe.se på Facebook

bjorn-soder

 

”Varför kalla fötter?”

Om du får kalla fötter när du ska göra något du inte är van vid kanske du har dåligt självförtroende. Utmana dina rädslor!

 

”Varför krita biljardkö?”

För att kön ska få lagom friktion mot bollen och inte slinta. En mer relevant fråga är varför så många googlar på det?

Billiard_Chalk_and_Cue

 

”Varför knivsöder?”

Området runt Hornstull på Södermalm i Stockholm brukar kallas för knivsöder, många tror att det beror på det tidigare ruffa och brottsliga klimatet. Men egentligen är uttrycket inte äldre än från 90-talet, och används mest som ett PR-trick. Nuförtiden säljs Hornstull också in som ”Gaffel och kniv-söder”, för att hajpa områdets trendiga restauranger.

kniv

 

”Vad är ALS?”

ALS är en obotlig förlamningssjukdom som innebär att nervceller i kroppen dör, och patienten får svårare och svårare att röra sig. ALS uppmärksammades under 2014 genom kampanjen Ice Bucket challenge, där kändisar hällde hinkar med iskallt vatten över sig.

Bush-ice-bucket

 

”Varför sprattlar bebisar?”

När barn är små sprattlar de, till synes okontrollerat, för att få igång kopplingarna i nervsystemet. Så småningom lär de sig att utföra kontrollerade rörelser där inte hela kroppen måste delta.

 

”Vad betyder selfie?”

Det här:

selfie-smartphone

 

”Hur man grillar?”

Så här tänder du en grill, enligt Cafés grillexpert Jonas Cramby. Och här är bästa grillrecepten.

sole-in-a-role

 

”Hur sluta röka?”

Enligt Sluta Röka-linjen, som drivs i samarbete med Karolinska Institutet, är det bästa att 1) sätta upp ett slutdatum då du inte får röka alls, 2) göra dig av med allt som har med cigaretter att göra, och 3) hålla ut – till exempel kan du ringa en kompis eller äta en frukt varje gång röksuget kommer.

fimp

 

”Vad är ebola?”

Ebola är ett en infektionssjukdom som kommer från ebolaviruset. Typiska symptom är feber, muskelsmärtor och huvudvärk. Infekterade personer smittar via blod, kroppsvätskor och utsöndringar. Läs om vad som händer i kroppen hos den som har ebola.

ebola-symtom-start

 

”Varför biter Suárez?”

Förlåt, men just den frågan har vi faktiskt inget svar på.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

9 jobbiga typer på Instagram – känner du igen någon av dina vänner bland dessa?

Så skulle partiernas affischer se ut i nyvalet – om de vågade tala sanning

Grattis Persbrandt! Här är alla vinnarna av alternativa Nobelpriset 2014

20 grejer med Sverige som är så deppiga att vi vill gå i exil

 

Annons

Dela (13)
Tweeta

Annons


Laddar