Hoppa till innehåll

De här låtarna spås bli sommarens största hits

Miss Li Våran Sång.

… Om Spotify själva tillåts spekulera.

Även om begreppet sommarplåga devalverats i takt med att streaming kommit att bli det främsta sättet vi konsumerar musik så är det fortfarande mysigt att ta ordet sommarplåga i sin mun. Och även om ingen låt, i termer av sommarplåga, någonsin kommer bli en Bailando igen så tillåter sig Café att använda ordet sommarplåga åtminstone två gånger till i den här artikeln.

Spotify har nämligen tagit fram en lista över vad de själva tror kommer att bli sommarens största hits. Eftersom den svenska streamingjätten sitter på grova mängder makt finns det synnerligen goda skäl att tro dem. Det är trots allt Spotify som, mer eller mindre, bestämmer vilka låtar som blir en hit och inte med sina officiella spellistor och algoritmditon.

Låtarna, som Spotify själva tror blir de mest streamade i Sverige i sommar, finns såklart även samlade i en officiell Spotify-spellista med titeln Sommarhits 2023. De potentiella sommarhitsen rymmer mycket svenskt och följer nedan:

17 – ADAAM
Andas In Andas Ut – Thomas Stenström
Baby Don’t Hurt Me – David Guetta, Anne-Marie, Coi Leray
Beroendeframkallande – Eah Jé
Can’t Tame Her – Zara Larsson
Cha Cha Cha – Käärija
Flowers – Miley Cyrus
Grät – Hov1
Ikväll Igen – Bolaget
Occhi D’Amore – NOTD, Veronica Maggio
Rock My Body – R3HAB, INNA, Sash!
Sprinter – Dave, Central Cee
Superstar – Bianca Ingrosso
Take It Off – FISHER, Aatig
Våran sång – Miss Li
Who Told You ft. Drake – J Hus

Urvalet av låtarna som spås bli sommarens mest spelade är enligt Spotify baserat på ett flertal faktorer, såsom antal streams, utvecklingskurva och analys av Spotifys lokala och globala musikteam. 

Är Miss Lis VM-låt ”Våran sång” 2023 års sommarplåga? Foto: Pressbild

Kanske hittar du årets sommarplåga 2023 bland någon av dessa låtar. En vild Café-gissning: Om det svenska damlandslaget i fotboll gräver metall down under i sommarens VM finns det mycket goda chanser att den låten är Miss Lis officiella VM-låt Våran sång.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.