Hoppa till innehåll

De konstigaste sakerna Stephen King försökt skrämmas med

Jonas Strandberg

Det finns inte ett ämne Stephen King inte försökt förvandla till skräck. Café listar hans tre märkligaste försök.

Även om du läst flera av Stephen Kings böcker har du omöjligt läst alla. Detta beror på att han skriver snabbare än vi människor läser. När du kommer tillbaka från lunchen har han avslutat fyra romaner, som irriterande nog är ganska bra.

Nuförtiden hyllar kritikerna King och de flesta av hans berättelser får påkostade filmatiseringar. Så har det inte alltid varit. Här är de tre konstigaste sakerna Stephen King har försökt skrämmas med.

1. En klädmangel

När novellen The Mangler filmatiserades fanns det mycket som talade för den. Tre stora skräckikoner var nämligen inblandade. Robert Englund från Terror på Elm Street, Tobe Hooper från Motorsågsmassakern och Stephen King från… allt annat. Det enda som talade mot filmen var egentligen att den handlade om en mangel som dödar människor om man häller blod på den. Tyvärr.

2. Bilar

I Maximum Overdrive vaknar alla bilar till liv, eftersom en komet har slagit ner och en sönderkoksad Stephen King i registolen har bestämt att det är så. King har i efterhand kallat Maximum Overdrive en film för idioter och sagt att han lärde sig en läxa av processen. Så nästa gång han bestämmer sig för att göra en film om levande bilar och kometer kommer han vara spiknykter.

3. En gräsklipparman

En av de underligaste berättelserna om en man som klipper gräs är antagligen ”Gräsklipparmannen”. Kortfattat följer vi en man som klipper gräs, men som egentligen är en ond demon. Det finns en filmatisering också, men med mer fokus på virtual reality. För tydligen måste alla berättelser få berättas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.