Annons

I nya numret av Café åker Jonas Cramby som undercover-reporter på världens största konvent för människor som älskar (och älskar med) kramdjur – ”Eurofurence 2010” i Magdeburg, Östtyskland. Vi fick en exklusiv pratstund med Jonas om projektet.

Annons

Förklara för en oinvigd: Vad är egentligen en ”furry”?
– Kort sagt kan man säga att de är ungefär som trekkies fast i stället för Star Trek så gillar de djur med mänskliga drag. Kanske lite för mycket ibland.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hur många öl gick åt för att ta fram den här reportageidén?
– Idén var redaktionschefen Markus har jag för mig, så inga.

Du jobbade undercover. Var du nära att avslöjas?
– Ja, hela tiden. Eftersom furries nästan alltid porträtteras som sextokiga gosedjursälskare så är journalister förbjudna på konventen. Samtidigt har de alla dessa subkulturella signaler – som att de kliar varandra, bär svans eller hela djurdräkter – som det är svårt för en utomomstående att anamma. Så jag antar att de såg mig som en nybörjare, alternativt komplett idiot.

Var du inte rädd?
– Bara för pinsamma situationer. När jag som ung drömde om att göra reportage under täckmantel, precis som min hjälte Günter Wallraff, var det inte riktigt det här jag förväntat mig.

Skulle du kunna tänka dig att åka tillbaka igen, privat, nästa år?
– Nej.

Läs hela reportaget i nya numret av Café – i butik nu, med Joel Kinnaman på omslaget. Här kan du läsa mer om numret. Nedan kan du se några av lika undercover-jobbande fotograf Björn Terrings bilder från en av resans festkvällar.

[nggallery id=498]

Annons

Dela (14)
Tweeta

Annons


Laddar